melonglass glasspinnar

Melonglasspinnar – Helt naturliga och sockerfria glasspinnar

av Cecilia Folkesson

Älskar du vattenmelon är dessa melonglasspinnar ett måste! De innehåller endast vattenmelon och kiwi. Ett bra budgettips som går snabbt att göra och är superenkelt! Jag gjorde dessa med barnen och vi valde att ha kiwi längst ner för att få dem att se ut mer som meloner. Man kan så klart skippa kiwin och bara använda vattenmelon. Mixa gärna i lite citron och hackad färsk mynta! En grym smakkombination! Inte lika barnvänlig dock.

Formarna hittar du lite överallt. Har för mig att dessa kommer från Lagerhaus, men det finns liknande på t.ex. matbutiken och på Ikea.

 

Melonglass – Sockerfria glasspinnar

6 pinnar
Vattenmelon, gärna ekologisk
2-3 kiwi
Här hittar du glassformar

 

melonglass glasspinnar melonglasspinnar

  1. Skär melonen i bitar och skär bort skalet. Jag behövde ungefär 1/4 melon till dessa 6 glassar. Använder du en melon med kärnor, pilla bort de mesta av kärnorna.
  2. Kör melonen i blender, matberedare eller med stavmixer.
  3. Häll upp melonen i glassformarna. Lämna en bit för den gröna delen (kiwin)
  4. Ställ i formarna i frysen medan du gör iordning kiwi. Om glassarna får frysa lite innan minskar risken att färgerna blandar sig.
  5. Skala och mixa kiwi. Häll i glassformarna, i med pinnar och låt stå i frysen några timmar.

 

melonglass glasspinnar melonglasspinnar

Otis gav dessa melonglasspinnar tummen upp! Han gillade mangoglassen i senaste glassreceptet, men dessa slukade han två av på direkten! Och det är fördelen med dessa glassar, absolut noll extra socker. Jämför det med en Piggelin som innehåller socker, glukos-fruktossirap druvjuice från koncentrat, syra, stabiliseringsmedel, arom och färgämnen. Och vatten. Bara skräp med andra ord…

Testa att låta barnen välja frukt och bär och göra olika glassar i varje form. Och är de vana vid söta glassar (som de flesta av oss är) blanda i lite agavesirap eller annan sötning.

 

Välj ekologiskt!

Både vattenmeloner och kiwi går att hitta ekologiska. Frukt och grönt är något man alltid ska försöka välja ekologiskt i den mån det går. Frukten både smakar mer och är hälsosammare – både för dig och bonden!

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Bloglovin’ eller Instagram

 

6 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Jenny 4 augusti, 2017 - 09:52

Vart köper man glassformarna? De verkar vara bra eftersom du ofta använder dem?

Svara
Cecilia Folkesson 6 augusti, 2017 - 16:50

Dessa är från Lagerhaus

Svara
Ekofilosophie 4 augusti, 2017 - 14:36

Å va snygga! Impad att du hann fota innan de börjar smälta, men iof har det ju inte varit extrem sommarvärme senaste tiden direkt 😉

Trevlig helg! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 6 augusti, 2017 - 16:56

Hej! Haha, i denna vinterkylan va det inte så svårt 😉
// Cecilia

Svara
Sara 24 juni, 2020 - 07:23

Alltid lika inspirerande och kul att läsa dina inlägg . Du gör allt så snyggt men ändå enkelt . Bloggen är fantastisk !!

Svara
Cecilia Folkesson 14 juli, 2020 - 15:41

Tusen tack – så glad jag blir!!
Ha en fin sommar!

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More