curry bowl kikärtor ekologisk

Fem snabba och nyttiga matlådor

av Cecilia Folkesson

Varje vecka tänker jag att jag ska fixa matlådor. Gärna för hela veckan. Men när helgen kommer (som denna) är det baskettunering, hockeyträning och hockeymatcher och ett berg av tvätt. Det blir liksom aldrig tid över.

Och det här med att göra matlådor av rester. Våra killar har börjat äta VÄLDIGT mycket. Kastruller och stekpannor rensas och det blir inte direkt över till några matlådor. Sen kan man såklart laga mer mat.

 

Fem snabba och nyttiga matlådor

Till helgen har jag bestämt mig för att få till dessa åtråvärda lådor. Och kunna sitta kvar på kontoret vid tolv fört att slippa springa ut på jakt efter lunch. Här hittar du fem recept som passar utmärkt till matlådor!

 

Köttfärssås – min nyttigare variant

zoodles med köttfärssås zucchinireceptMin nyttigare version av köttfärssås kan man servera med zoodles, en stor sallad med massa avokado eller någon av dessa tillbehör.

Recept: Nyttigare köttfärsås

 

Grönkålssoppa

grönkålssoppa kokosgräddeDenna grönkålssoppa är gjord på kokosgrädde och passar utmärkt att göra matlådor av. Och man kan skippa grönkålschipsen och toppa med tex hackade hasselnötter eller saltade solroskärnor.

Recept: Grönkålssoppa med kokosgrädde

 

Mejerifri kycklinggryta med ajvar relish

kycklinggryta paleoDenna krämiga kycklinggryta är gjord med kokosgrädde och ajvar relish. Leta gärna efter en ajvar utan socker och onödiga tillsatser. Och den går lika bra att göra på rester från en grillad kyckling som kycklingfiléer.

Recept: Mejerifri kycklinggryta med ajvar relish

 

Kikärtsgryta med tomat

curry bowl kikärtor ekologiskMin absoluta favorit är denna gryta med kikärtor, tomat och basilika. Vill man göra om den lite – byt ut basilikan mot koriander och hacka i lite färsk chili och ingefära.

Recept: Kikärtsgryta med tomat

 

Butternutsoppa

pumpasoppa kokosgrädde butternutKrämig butternutsoppa på med kokosgrädde – perfekt som matlåda. Och gärna med lite stekt bacon på. Kolla Tulips bacon nästa gång. Det är fritt från nitrit.

Recept: Butternutsoppa

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More