Passa på att göra grönkålssoppa i jul då det finns massvis med grönkål i butikerna! Denna grönkålssoppa är gjord med kokosgrädde och toppad med grönkålschips och ädelost. (Hoppa över ädelosten om du vill ha soppan helt fri från mejeriprodukter.)

 

 

Grönkålssoppa med kokosgrädde

ca 200 gram grönkål
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 klick smör eller olja
6-8 dl vatten
1 msk buljong [annonslänk]
1/2 dl kokosgrädde
Salt & peppar
En skvätt vinäger eller citron

 

Grönkålschips
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Lägg lite grönkål på ett bakplåtspapper och ringla över olja och blanda runt.
– Toppa med salt och nymald svartpeppar
– Sätt in i ugnen 5-20 minuter. (Håll koll på ugnen då de snabbt bränns om de är inne för länge.)

 

grönkålssoppa kokosgrädde

Grönkålssoppan
– Fräs hackad lök, pressad vitlök lite snabbt i smör eller olja.
– I med grönkålen (hacka den om du inte köpt färdighackad) och rör runt ordentligt.
– Slå på vatten och buljong och låt koka i ca 10 minuter.
– Stavmixa soppa och låt koka upp tillsammans med kokosgrädden.
– Smaka av med salt och peppar och en liten skvätt vinäger eller citron.
– Häll upp i skålar och toppa med grönkål och ädelost. 

 

Här hittar du alla mina recept

 

FÖLJ MIG gärna:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

3 Kommentarer

  1. Hej! :) Soppan låter URGOD! Ska definitivt provas i morgon! Men hur mycket vatten rekommenderar du att ha i?

Skriv en kommentar

Close