Rödbetssoppa med ingefära

Grönkålssoppa med kokosgrädde

av Cecilia Folkesson
Passa på att göra grönkålssoppa i jul då det finns massvis med grönkål i butikerna! Denna grönkålssoppa är gjord med kokosgrädde och toppad med grönkålschips och ädelost. (Hoppa över ädelosten om du vill ha soppan helt fri från mejeriprodukter.)

 

 

Grönkålssoppa med kokosgrädde

ca 200 gram grönkål
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 klick smör eller olja
6-8 dl vatten
1 msk buljong [annonslänk]
1/2 dl kokosgrädde
Salt & peppar
En skvätt vinäger eller citron

 

Grönkålschips
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Lägg lite grönkål på ett bakplåtspapper och ringla över olja och blanda runt.
– Toppa med salt och nymald svartpeppar
– Sätt in i ugnen 5-20 minuter. (Håll koll på ugnen då de snabbt bränns om de är inne för länge.)

 

grönkålssoppa kokosgrädde

Grönkålssoppan
– Fräs hackad lök, pressad vitlök lite snabbt i smör eller olja.
– I med grönkålen (hacka den om du inte köpt färdighackad) och rör runt ordentligt.
– Slå på vatten och buljong och låt koka i ca 10 minuter.
– Stavmixa soppa och låt koka upp tillsammans med kokosgrädden.
– Smaka av med salt och peppar och en liten skvätt vinäger eller citron.
– Häll upp i skålar och toppa med grönkål och ädelost. 

Här hittar du alla mina recept

Följ mig gärna här:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

 

8 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Victoria 12 december, 2017 - 21:27

Hej! 🙂 Soppan låter URGOD! Ska definitivt provas i morgon! Men hur mycket vatten rekommenderar du att ha i?

Svara
Cecilia Folkesson 12 december, 2017 - 21:48

tack, har uppdaterat 😉
// cecilia

Svara
Christina 14 december, 2017 - 19:13

Jättegod soppa! Hur många portioner är receptet beräknat för?

Svara
Joei 17 augusti, 2018 - 16:30

Hej!
Soppen låter smaskens och vill gärna testa den nästa vecka.
Vad är det för vinäger du menar att man kan ha i?

Svara
Cecilia Folkesson 17 augusti, 2018 - 20:24

Jag brukar ha en skvätt äppelcidervinäger i 🙂
Hälsningar Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More