Därför bör du äta mer grönkål

Därför bör du äta mer grönkål + 5 recept

av Cecilia Folkesson

Äter du mycket grönkål? Det borde du göra! Grönkål är ett av våra mest näringsrika livsmedel och nu kan man även hitta ekologisk kål i matbutiken!

Har du svårt att komma på vad du ska använda grönkålen hittar du även 5 goda recept här.

 

Därför bör du äta mer grönkål

– Grönkål innehåller fyra gånger mer betakaroten och mycket mer vitamin C och K än spenat.
– Rik på protein och innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver.
– Innehållet av kalcium (per viktenhet) är större än hos mjölk, och vi tar upp kalken från grönkålen lättare än från mjölken.
– Innehåller 45 olika flavonoider som fungerar anti-inflammatoriskt och är samtidigt fullproppad med antioxidanter.

 

5 recept med grönkål

varm sallad med grönkål

Ljummen sallad med grönkål & palsternacka

Toppa denna nyttiga sallad med valnötter, gojibär och hampafrön. Den perfekta höstsalladen!
Till recept

 

grönkålsbowl grönkålssmoothie

Grönkålsbowl med avokado & mynta

Denna gröna smoothiebowl med grönkål och avokado funkar lika bra till frukost som mellanmål. Toppa med granatäpple och bipollen.
Till recept

 

ugnsrostad butternutpumpa

Rostad pumpasallad med grönkål och getost

Finns inte mycket som slår tunna skivor rostad butternut-pumpa! Tillsammans med grönkål, getost och granatäpple blir det en grym kombination!
Till recept

 

grönkålshummus

Grönkålshummus

En ännu godare hummus! Toppa med rostade, oskalade sesamfrön.
Till recept

 

quinoa rotfruktssallad

Rostad rotfruktssallad med grönkål

Denna mättande varma och proteinrika sallad är ett perfekt tillbehör. Tips: Blanda i kokt quinoa, proteinrikt och naturligt glutenfritt!
Till recept

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More