pumparecept

Ugnsrostad butternutpumpa

av Cecilia Folkesson

Ugnsrostad pumpa är ett fantastiskt gott tillbehör. Ät dem som de är eller gör en höstig sallad med strimlad svartkål, getost, valnötter och granatäpple:

 

Höstig sallad med ugnsrostad butternutpumpa

1 butternutpumpa (butternutsquash)
1 påse svartkål (eller grönkål)
2 klyftor vitlök
Olivolja
En skvätt vinäger
1 bit getost
1 näve valnötter
1 granatäpple
Salt + svartpeppar

 

ugnsrostad butternutpumpa

Gör såhär: Sätt ugnen på 225 °C. Tvätta pumpan, dela den på längden och gröp ut kärnorna. Skiva ca 0,5-1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills pumpaskivorna fått fin färg.

 

ugnsrostad butternutpumpa

Stek kålen med skivad vitlök i olivolja och en skvätt vinäger. Salta och peppra. Servera med pumpan och toppa med getost, valnötter och granatäpplekärnor. Godast att servera ljummen.

 

Läs mer:
→ Så här kärnar du ur ett granatäpple

5 kommentarer
0

5 kommentarer

Kerstin 26 oktober, 2016 - 12:29

Hej Cecilia!
Rostar du pumpan med skalet kvar? Åter grymt gott och måste testas!!

Mvh Kerstin

Svara
Cecilia Folkesson 27 oktober, 2016 - 00:10

Hej Kerstin! Ja det gjorde jag. Man kan skala bort det om man vill 🙂
Hälsningar Cecilia

Svara
Johanna 26 oktober, 2016 - 20:28

Jag har precis köpt en sån pumpa så det blev detta recept till kvällsmaten och det var väldigt gott. Är verkligen glad att du lägger upp så många bra recept.

Svara
Cecilia Folkesson 27 oktober, 2016 - 00:11

Hej Johanna, kul att höra 🙂
// Cecilia

Svara
Höstiga recept med pumpa - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 11 maj, 2020 - 08:24

[…] Ljummen sallad med grönkål och pumpa […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More