cecilia folkesson egentid

Egentid – Kan man få för mycket av det?

av Cecilia Folkesson

Mitt konto av egentid har svämmat över den senaste tiden. Jag är inne på min 10:e dag egentid. 10 dagar där jag kan vara hur egoistisk jag vill utan att tänk på någon annans behov. Förutom skype-samtalet till familjen varje morgon, såklart!

Självklart så saknar jag min familj. Men inte sådär hysteriskt som jag får känslan av att många gör om de är iväg från sina barn mer än 2 dagar. Och det här med att som mamma lämna sin barn. Och låta pappan styra upp precis allt?!? Har fått höra många åsikter och synpunkter angående detta. Ska Johan ta hand om barnen SJÄLV, så länge? Varför tar du inte med dig någon av killarna åtminstone? Vad tycker Johan om att du ska vara borta så länge? Vill inte han följa med? Osv.

Det ska förtydligas att jag är på Bali och jobbar. Men som med vilket jobb som helt innebär det några lediga timmar här och där. Timmar där jag inte har något som helst ansvar över matlagning, hämta, lämna, gympapåsar, läxläsning, blöjbyten och städning. Samt att vara en bra mamma och inte en allt för hysterisk fru.

Vad jag tycker om detta: SÅ HIMLA SKÖNT. Vad Johan tycker: Han har inte sagt något ont om att jag lämnar honom “i sticket”. Och det är fantastiskt. Önskar att fler hade möjlighet att få lite distans. För när man är där, mitt uppe i allt är det lätt att bara fokusera på det jobbiga.

 

Hur har ni det hemma? Tillräckligt mycket egen tid? Eller behövs egentid ens? Jag vill veta!

 

Du kanske även gillar detta

16 kommentarer

RS 19 oktober, 2016 - 11:58

Lagom mycket egentid är viktigt för att må bra, men vad som är ”lagom” är individuellt eftersom olika människor har olika behov. Introverta behöver mera egentid än extroverta.

Svara
Cecilia Folkesson 22 oktober, 2016 - 12:26

Så sant!

Svara
Anna 19 oktober, 2016 - 13:09

Hej!låter härligt med Bali.Jag har varit i London i 3 dagar själv.Det var hur bra son helst!ska snart göra om det.

Svara
Cecilia Folkesson 22 oktober, 2016 - 12:27

Hej Anna! Det gör du rätt i! Man får sakna sina bern lite extra också 🙂

// cecilia

Svara
Jenny Ranung 19 oktober, 2016 - 15:17

Åker själv till Etiopien lite nu och då och lämnar mannen med 3 barn och hund. Bland det bästa jag gjort. Superviktigt att man ibland får följa sitt hjärta. Man blir garanterat en bättre fru och mor av det

Svara
Cecilia Folkesson 22 oktober, 2016 - 12:28

Gäller bara att ha en förstående man 😉 Etiopien låter spännande!!

Hälsningar Cecilia

Svara
Lovisa 19 oktober, 2016 - 16:19

Helt rätt att få egen tid. Om man inte får till tillräckligt i vardagen måste man ge varandra det. Inga konstigheter alls. Vissa behöver mer tid själva och andra klarar sig nästa helt utan. Tycker det är toppen att ni ger varandra det!

Svara
Cecilia Folkesson 22 oktober, 2016 - 12:29

Visst är det så! Jag har alltid gjort saker ensam så jag har nog extra behov i att vara själv. Sen tycker killarna att pappa är bäst, och det gör väl det extra lätt 😉

Svara
Emelie 19 oktober, 2016 - 21:53

Så bra inlägg!! Känner precis som du. Som kvinna är det märkligt om man inte går ner i arbetstid när barnen är små och lämnar man sin man med barn i mer än 2 dygn är det ännu märkligare. Har som tur är en man som tänker likadant, alltså han är lika mycket förälder som jag.

Svara
Cecilia Folkesson 22 oktober, 2016 - 12:30

Tack! Det låter som ett bra upplägg 🙂 Hade det varit mannen som åkt bort hade ingen ens reagerat över det.
// Cecilia

Svara
suss 19 oktober, 2016 - 23:48

sjukt beroende av egentid min man visste förutsättningarna o min kärlek blir inte mindre för att jag vill vara själv, älskade att vara själv redan som barn, kunde som 16 åring vara hemma själv i min etta en hel helg o mysa mina vänner tyckte jag var “sjuk” vi är olika, men får jag itne min egentid förtvinar min själ…

Svara
Cecilia Folkesson 22 oktober, 2016 - 12:33

Haha, samma för mig! Kunde hyra 5 filmer, pussla och dricka rödvin en hel helg utan att gå utanför dörren. Och utan att vara det minsta deprimerad. Älskade det! Nu är ens högsta dröm att ligga i sängen en hel dag och kolla netflix.

// cecilia

Svara
Kajsa 20 oktober, 2016 - 00:41

Alltid lika härligt att läsa andra mammor som inte blir galna av att vara ifrån sina barn! Känner mig ofta som en dålig mamma för att jag vill vara ensam. Har endel egentid ändå pga bara ett barn, mamma som gärna barnvaktar och sambo som uppmuntrar till egentid. Lägger den oftast på träning.

Svara
Cecilia Folkesson 22 oktober, 2016 - 12:25

Känner som du ofta. Att man är en kass mamma. Skönt att någon känner likadant 🙂

Svara
Pia Luokkanen 25 oktober, 2016 - 10:24

Jag har mina barn all tid förutom varannan fredag em – söndag em så egentid är jätteviktigt för mig för att fungera som en bra mamma. Jag har inga problem att lämna ifrån mig dem då och då även om det är “min helg”. Både jag och mina barn mår bra av att vara ifrån varann lite då och då. Klart jag saknar dem, de är ju en del av mig.
Och tänk vad härligt för din man att få egentid med era kids! 🙂
Jag tycker du är SUPER!

Svara
Cecilia Folkesson 26 oktober, 2016 - 00:13

Hej Pia, Förstår verkligen att du behöver den tiden! Det är härligt när man hinner sakna dem. TACK!!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More