gröt mejerifri glutenfri

5 recept: gluten- och mejerifri gröt

av Cecilia Folkesson

Här hittar du fem olika recept på gluten- och mejerifri gröt. Några av dem går snabbt att göra, medan andra kan göras på kvällen eller om man har lite mer tid på morgonen. Toppa med dina favorittillbehör du har hemma, till exempel frön, nötter, frukt eller bär. Eller gör denna goda glutenfria granolan.

 

quinoagröt
Quinoagröt
Quinoa är en ört som finns i flera olika färger. En supergod, mättande och glutenfri gröt rik på protein. Variera toppingen efter det du har hemma.

 

kokosgröt
Kokosgröt
Denna klassiker har hängt med i massa år. Mättande, snabb och väldigt god. Jag brukar blanda i en sked kokosolja när gröten är klar. Är man inte så förtjust i kokos, prova mandelgröten!

 

bovetegröt
Bovetegröt
Bovete är likt quinoa en ört och har inget med vete att göra. I detta recept blötlägger man bovetet över naten. På morgonen är det bara att värma upp och toppa med sina favoriter!

 

risgrynsgröt mejerifri
Risgrynsgröt
Barnens favorit! Vi har bytt ut den vanliga mjölken mot kokosmjölk. Tar ett tag att göra, men kan kokas på kvällen och värmas upp på morgonen. Ha gärna i lite vaniljpulver så blir gröten ännu godare!

 

mandelgröt
Mandelgröt
En snabb gröt med få ingredienser. Den milda smaken brukar passa de flesta. Mandelmjölken går att byta ut mot annan nötmjölk.

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Sofia 18 oktober, 2016 - 11:29

Låter jättegott med quinoagröt! Funkar det med annan nötmjölk om man inte är så förtjust i kokos? Hur mycket annan mjölk ska man ha i så fall?

Svara
Cecilia Folkesson 19 oktober, 2016 - 11:24

Oh, vet inte. Kokosmjölk går ju bra att koka länge, vet inte hur det är med annan nötmjölk tyvärr. Du får köra på chiapudding annars. Där funkar ju all nötmjölk. lycka till 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More