Ekologiska-natpasar
mejerifri risgrynsgröt på kokosmjölk

Visst går det göra risgrynsgröt utan mjölk. Glutenfri, mejerifri och supergod! Jag hade i mycket kanel och vaniljpulver för att “dölja” kokossmaken, då barnen är vana vid den vanliga risgrynsgröten. Men det hade jag nog inte behövt. Dom gillade!

 

Risgrynsgröt på kokosmjölk

(4 port)
2 dl grötris
4 dl vatten
1 burk kokosmjölk (+ 1 dl vatten)
2 kanelstänger
1 nypa vaniljpulver

Koka upp grötriset med 4 dl vatten. Låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Häll/skeda i kokosmjölken, lägg i kanelstängerna och vaniljpulvret och låt gröten svälla på svag värme i ca 40 minuter. Rör om då och då. Om gröten känns för tjock, späd med vatten. Jag tillsatte ca 1 dl vatten efter 30 minuter.

Servera med varma hallon.

 

risgrynsgröt kokos

Här hittar du ekologiska alternativ till risgrynsgröten:
[annonslänkar]

Grötris
Kokosmjölk
Vaniljpulver
Kanelstång

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*