30 dagar supermat

Detta hände just med mina 30 dagar supermat!

av Cecilia Folkesson

Att gå på kalas utan att varken hunnit äta frukost eller lunch visade sig resultera i katastrof. Ingen värdslig katastrof kanske, men katastrof för min mage. Och mitt psyke.

19 dagar fixade jag av 30 dagar supermat. Sen var det kört. Kom alltså till kalaset utsvulten och själv med alla tre småligisterna. Redan där ett kaos. Och där stod de. Godisskålarna. Jag gick förbi dem flera gånger och innan jag föll dit. Sen var det kört.

Magen mår såklart kass idag och jag är superirriterad att jag inte kunde fixa 30 dagar. Så vad gör man? Skärper till sig och fortsätter som inget hade hänt. Kommer ta några dagar innan sockersuger lättar igen, men det är det värt!

Vad har man då lärt sig av detta? Att man ska äta en bra frukost och alltid ha med lämplig färdkost. Och såklart; hålla fingrarna borta från godisskålar.


Vad gör du när du sabbat din matplan?
Skippar du den helt, eller är du tillbaks på banan dagen efter?

9 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Ramona 7 juni, 2016 - 06:00

Känner igen det där 🙂 Förr sabbade jag allt och bara fortsatte förstöra då jag tyckte att det ändå var försent. Men nu tar jag nya tag direkt. Dessutom har jag märkt att jag måste hålla balansen i blodsockret för då fungerar det toppen. Blir jag för hungrig eller får en socker dipp då är det kört. Men nötter funkar då. En näve bara.
Hoppas du får en fin dag 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 7 juni, 2016 - 07:00

Hej Ramona!
Härligt att höra! Jag gjorde också samma sak förr. Gissar att man blir visare med åldern 😉 Eller inser att livet är bättre med en glad mage.
Ha en härlig vecka, och TACK!

Svara
Tina 7 juni, 2016 - 07:15

Vilket begär lite godis kan trigga igång. Har aldrig lyckats att bara ta en eller ett bestämt antal.
Jag brukar behöva en rejäl omstart med schema och struktur en vecka för att bli av med sötsuget. Sen klarar jag mig ganska länge, tills jag tror att en liten bit skadar nog inte för nu har jag kontroll…

Svara
Cecilia Folkesson 7 juni, 2016 - 08:43

Precis så är det! Man tror man har koll sen skiter det sig direkt 😉

Svara
Terese 7 juni, 2016 - 11:21

Sonen fyllde år igår och jag hade laddat med egna LCHF-chokladbollar och chiapudding med kakaosmak. Men när Fingerkexen och kladdkakan dukades fram var jag tyvärr där och smakade lite…. Vaniljglassen klarade jag mig ifrån. Vet hur dåligt jag skulle må av den. Men lite kladdkaka var faktiskt riktigt gott. 😉 Och sonen fyller ju bara 13 en gång… Idag är vi tillbaka på banan igen. 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 7 juni, 2016 - 13:32

Hej Terese
Har man lätt att komma tillbaks på banan är det ju ingen fara. Bara det inte händer hela tiden 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara
Åsa 7 juni, 2016 - 11:22

Härligt att höra att även du är mänsklig : ) faktiskt hjälper det ibland – att höra att även sunda bloggare faller dig. Jag hade en riktig svacka i söndags. Åt o åt och blev aldrig mätt. Åt en massa godis som jag aldrig gör annars. Men försökte jag att hämta hem mig igen och läste på om leptinresistent och åt en massa protein till frukost tillsammans med fett och det kändes då mycket bättre och jag kom på banan igen. Fortsätter att äta proteinshake till frukost i några veckor framöver tillsammans med nyttiga fetter. Förhoppningsvis ställer jag tillbaka hormonerna och skickar rätt signaler till hjärnan.

Svara
Åsa 7 juni, 2016 - 11:23

“faller dit” ska det vara

Svara
Cecilia Folkesson 7 juni, 2016 - 13:33

Haha, skönt att höra att det kan hjälpa någon 😉
Låter som en bra plan. Härligt att alla är så entusiastiska och kämpar på!
Ha en bra dag,
Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More