chokladmuffins banan paleo

Choklad & Bananmuffins – Paleo

av Cecilia Folkesson

Jag vet inte hur många olika varianter jag testat av detta bananbröd! Kanel, ingefära och kardemumma blev en hit, likaså hallon och lakrits. Fick tips från en av er läsare som gjort muffins av smeten, så smart! Här kommer recept på min variant: Choklad & bananmuffins med caramel-choklad. Helt mejerifria, glutenfria och utan raffinerat socker. Perfekta att göra till helgens eventuella fika!

 

Choklad & Bananmuffins

(6 st)
3 ägg
2 bananer
2,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
3 msk kakaopulver
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver, eller vaniljextrakt
1 nypa havssalt

0,5-1 chokladkaka

 

chokladmuffins banan glutenfritt

 

Gör så här:
– Sätt ugnen på 175 °.
– Skala bananerna. Kör alla ingredienser förutom chokladen i matberedare eller med stavmixer. Mixa tills det blivit en jämn smet.
– Hacka chokladen och blanda i smeten.
– Häll upp i muffinsformar och toppa med lite av chokladen. Jag använde medelstora muffinsformar och gjorde 5 muffins. Vill man ha fler, dubbla bara receptet!
– Grädda i ca 20 min.

 

Jag använde en halv chokladkaka från Loving Earth. Dessa chokladkakor är ekologiska, mejerifria och sötad med kokosnektar. Helt fria från konstiga tillsatser. Caramel är Sids favorit och den blev perfekt i dessa muffins! Muffinsen är absolut godast när de är nybakade. Blir det några kvar, förvara i kylskåp och sätt in i ugnen en liten stund innan servering.

 

Följ mig gärna på Bloglovin’ och Instagram

8 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Gäst 19 maj, 2017 - 17:09

Det låter gott, tack för tips på muffins.

Svara
Cecilia Folkesson 20 maj, 2017 - 09:33

Kul att du gillar 🙂

Svara
Monica Björk 25 mars, 2018 - 10:46

Finns det helt sockerfri sötningsmedelfri chokladkaka?

Svara
Cecilia Folkesson 28 mars, 2018 - 14:53

Nja, om man gör egen choklad i så fall. Men det finns massa olika bra alternativ. Xylitol eller kokossocker brukar jag använda 🙂

// cecilia

Svara
Linda 5 februari, 2019 - 23:57

Hej prova muffinsen, dom blev torra och jäste inget,va för? Använde fettredurat mjöl, var det för tror ?

Svara
Cecilia Folkesson 14 februari, 2019 - 07:28

Hej Linda,
Fettreducerat mjöl är inte att föredra i detta recept. Och de innehåller ingen jäst så jäser inget 🙂

// Cecilia

Svara
Erica 2 februari, 2020 - 17:51

Hej,
Kan man använda annat mjöl än mandelmjöl? Typ kokosmjöl?
Får rota lite till i skåpet, eller fylla på skafferiet annars
/Erica

Svara
Baka glutenfritt utan mjölkprodukter – 5 recept - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 11 maj, 2020 - 08:27

[…] Banan & chokladmuffins – Man kan skippa kakao och choklad och smaksätta med äpple & kanel eller vaniljpulver och bär! […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More