Ekologiska-natpasar
risgrynsgröt med saffran och kokos

Har du testat att göra julgröt med saffran?

Denna juliga gröt gjord på risgryn, kokosgrädde och granatäpple är ett supergott alternativ till den vanliga julgröten. Äter du inte ris kan du göra min paleo-vänliga kokosgröt med extra saffran och granatäpple.

 

risgrynsgröt med saffran och kokos

Julgröt med saffran och kokos

(4 portioner)

  • 2 dl risgryn/grötris
  • 4 dl vatten
  • 4 dl kokosgrädde (1 burk)  + ca 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa vaniljpulver [Adlink]
  • 0,5-1 påse saffran
  • Lite sötning om man vill
  • 1 granatäpple

 

Gör så här:

  1. Koka upp risgryn med 4 dl vatten, sänk till låg temperatur och lår puttra i ca 10 minuter.
  2. Blanda sen i resten av ingredienserna – utom granatäpplet.
  3. Låt gröten tjockna på låg värme i ca 30 minuter och rör om under tiden.
  4.  Blir gröten för tjock – tillsätt lite mer vatten.
  5. Kärna ur granatäpplet och rör i häften i gröten när den är klar. Toppa med resten.

Börja gärna med 0,5 påse saffran och smaka av mot slutet. Jag använde en hel påse då jag älskar saffran.

Läs mer: Så kärnar du ut ett granatäpple

 

risgrynsgröt med saffran och kokosjulgröt med saffran och kokos risgrynsgröt med saffran och kokos

 

 

7 kommentarer

  1. Låter gott!
    Det står inget om granatäpplet i ingredienserna bara i texten nedanför. Kan man ta fryst granatäpple?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*