Jag får många frågor om bröd. Och visst går det utmärkt att baka nyttigt bröd som inte innehåller spannmål. Det finns flera fördelar med att baka glutenfritt bröd:
– Dessa bröd behöver inte jäsa
– De innehåller inte vete/gluten
– Supersnabbt – bara att blada ihop, forma och grädda
– Nyttigare än “vanligt bröd”
Jag har samlat mina favoriter och hoppas att du hittar något du gillar!
Frö & nötbröd
Detta bröd brukar jag baka av det som finns i skafferiet. Det är inte så noga att måtta exakt, utan ta de frön och nötter du har hemma. Men se till att den totala mängden stämmer!
Jag skivar upp brödet och förvarar i frysen (även kylskåp går bra några dagar). Sen är det bara att ta fram så många skivor man vill ha och rosta eller värma i ugnen!
Recept: Frö & nötbröd
Korvbröd LCHF/Paleo
Perfekta korvbröd att ha med till vinterns korv-grillningar! Snitta dem när de har svalnat och frys in.
Recept: Glutenfria korvbröd
Saftiga zucchinifrallor
Dessa är familjens favoriter! De är absolut godast helt färska men blir nästan lika goda om man värmer upp dem. Tänk på att förvara dem i kylskåp då de innehåller ägg.
Recept: Glutenfria zucchinifrallor
Glutenfritt bananbröd
Ett lite sötare alternativ med banan som passar utmärkt till helgen. Testa även mina supergoda bananscones.
Recept: Glutenfritt bananbröd
Saftiga zucchinifrallor
Ett supergott alternativ till zucchinifrallorna är morotsfrallor. Även dessa är väldigt populära hos barnen!
Recept: Glutenfria morotsfrallor
Veganskt fröbröd
Många glutenfria frö- och nötbröd innehåller ägg. Här hittar du ett helt veganskt alternativ!
Recept: Veganskt fröbröd
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!
7 kommentarer
Vill gärna baka dina bröd men är allergisk mot ägg. Vad kan jag byta ut det mot?
Hej Hanna, tyvärr blir det nog svårt att byta ut äggen i dessa recept…
// cecilia
Har hört att man kan använda kikärtsspad istället för ägg. 3 msk spad för 1 ägg. Har inte provat ännu!
I vissa recept går det – men inte alla tyvärr…
Hej Cecilia,
Vilken insats du gör för alla som äter gluten fritt.
Jag undrar dock om det möjligen finns ngt alternativ till mandelmjöl för oss som är allergiska mot nötter?
Tack,
/Rossy
Hej Rossy,
Men åh – tack!
Du kan använda till exempel kokosmjöl eller glutenfritt havre.
Men kolla gärna en omvandlingstabell då olika alternativa mjöler funkar på olika sätt.
// Cecilia
[…] Här hittar du fler glutenfria brödrecept […]