glutenfritt fröbröd paleo

Baka glutenfritt bröd – 5 recept

av Cecilia Folkesson

Jag får många frågor om bröd. Och visst går det utmärkt att baka nyttigt bröd som inte innehåller spannmål. Det finns flera fördelar med att baka glutenfritt bröd:

– Dessa bröd behöver inte jäsa
– De innehåller inte vete/gluten
– Supersnabbt – bara att blada ihop, forma och grädda
– Nyttigare än “vanligt bröd”

Jag har samlat mina favoriter och hoppas att du hittar något du gillar!

 

Frö & nötbröd

fröbröd med nötter glutenfritt paleo fröbröd med nötter glutenfritt paleo Detta bröd brukar jag baka av det som finns i skafferiet. Det är inte så noga att måtta exakt, utan ta de frön och nötter du har hemma. Men se till att den totala mängden stämmer!

Jag skivar upp brödet och förvarar i frysen (även kylskåp går bra några dagar). Sen är det bara att ta fram så många skivor man vill ha och rosta eller värma i ugnen!

Recept: Frö & nötbröd

 

Korvbröd LCHF/Paleo

glutenfria korvbröd glutenfria korvbrödPerfekta korvbröd att ha med till vinterns korv-grillningar! Snitta dem när de har svalnat och frys in.

Recept: Glutenfria korvbröd

 

Saftiga zucchinifrallor

glutenfria zucchinifrallor zuccinifrallor jordnötssmörDessa är familjens favoriter! De är absolut godast helt färska men blir nästan lika goda om man värmer upp dem. Tänk på att förvara dem i kylskåp då de innehåller ägg.

Recept: Glutenfria zucchinifrallor

 

Glutenfritt bananbröd

bananbröd glutenfritt paleobananbröd glutenfritt paleoEtt lite sötare alternativ med banan som passar utmärkt till helgen. Testa även mina supergoda bananscones.

Recept: Glutenfritt bananbröd

 

Saftiga zucchinifrallor

glutenfria morotsfrallor paleoEtt supergott alternativ till zucchinifrallorna är morotsfrallor. Även dessa är väldigt populära hos barnen!

Recept: Glutenfria morotsfrallor

 

Veganskt fröbröd

Veganskt glutenfritt fröbröd

Många glutenfria frö- och nötbröd innehåller ägg. Här hittar du ett helt veganskt alternativ!
Recept: Veganskt fröbröd

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

7 kommentarer

Hanna 27 november, 2018 - 05:34

Vill gärna baka dina bröd men är allergisk mot ägg. Vad kan jag byta ut det mot?

Svara
Cecilia Folkesson 30 november, 2018 - 08:49

Hej Hanna, tyvärr blir det nog svårt att byta ut äggen i dessa recept…

// cecilia

Svara
Marie 27 december, 2019 - 22:39

Har hört att man kan använda kikärtsspad istället för ägg. 3 msk spad för 1 ägg. Har inte provat ännu!

Svara
Cecilia Folkesson 21 januari, 2020 - 10:27

I vissa recept går det – men inte alla tyvärr…

Svara
Rossy 25 maj, 2020 - 22:15

Hej Cecilia,
Vilken insats du gör för alla som äter gluten fritt.
Jag undrar dock om det möjligen finns ngt alternativ till mandelmjöl för oss som är allergiska mot nötter?
Tack,
/Rossy

Svara
Cecilia Folkesson 5 juni, 2020 - 10:02

Hej Rossy,
Men åh – tack!

Du kan använda till exempel kokosmjöl eller glutenfritt havre.
Men kolla gärna en omvandlingstabell då olika alternativa mjöler funkar på olika sätt.

// Cecilia

Svara
Glutenfritt vörtbröd - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 8 maj, 2020 - 16:03

[…] Här hittar du fler glutenfria brödrecept  […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More