Vegetarisk Poké Bowl med quinoa

av Cecilia Folkesson

– I samarbete med CocoVi –

 

Poké bowls har väl ingen missat det senaste året? Både social medier och hälsocaféer har svämmat över av Poké bowls med färgglatt och nyttigt innehåll.

 

Detta är Poké Bowls:

Första gången jag åt poké var på Maui. Men då var det inte poké i lyxiga bowls utan tillsammans med en klump vitt ris i en papplåda på macken. Poké kommer från Hawaii och är egentligen hackad fisk med soja och vårlök. Den serveras som den är eller med ris. Men med lite fantasi kan man göra sina egna versioner, med eller utan fisk.

 

Denna variant av poké bowl är helt vegetarisk med quinoa. Quinoa är proteinrikt, naturligt glutenfritt och rikt på kostfibrer vilket gör att man håller sig mätt länge.

Dressingen är gjord på cashewnötter och CocoVi:s Ärtprotein. Ärtproteinet är ekologiskt och helt fritt från tillsatser och konserveringsmedel. Innehåller 80% protein och passar även bra i smoothies.

 

poké bowl cocovi

Vegetarisk Poké Bowl med quinoa

Cashewdressing
1 dl råa cashewnötter
1 tsk flytande honung
1 bit röd chili
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
0,5 dl vatten
1 msk CocoVi Ärtprotein
½ kruka koriander

Quinoa
Avokado
Rödkål
Mango
Rädisor
Cashewnötter
Svarta sesamfrön

Gör så här: Blötlägg cashewnötterna minst en timme. Häll av vattnet, skölj och mixa alla ingredienser till dressingen till en slät kräm. Späd med vatten om du vill ha en tunnare dressing.

Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Strimla rödkålen, skala och skär mango och avokado, skiva rädisorna och lägg upp allt i skålar. Toppa med cashewnötter, sesamfrön och ringla över dressingen. Resten av dressingen är perfekt att ha som grönsaksdipp!

 

Du hittar CocoVi:s produkter hos City Gross, svenskhalsokost.se och Bodystore.com

 

Tidigare inlägg:

acaibowl cocovi

Coco Acai bowl – Ett proteinrikt mellanmål

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

10 nyttiga recept med quinoa - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 8 maj, 2020 - 17:12

[…] Vegetarisk poké bowl […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More