Ekologiska-natpasar
nyttiga mackor avokado

Jag kan hålla med er som skriver: Jag saknar mackor! Jag kan också sakna mackor. Inte bara hur snabbt och smidigt det är utan också själva mackan. Ett färsk surdegsbröd med krispig skorpa och mjukt ljummet innehåll. Så gott! På samma sätt som jag saknar att bara fylla en påse med lösgodis och trycka i mig framför en hel säsong av en serie.

Men jag väljer bort det. Väljer bort brödet för jag var vad det gör med min mage och min kropp. Väljer bort godiset för jag vet att det bara är min hjärna som vill ha socker. Och väljer bort att kolla tv-serier halva nätterna då jag vet att min kropp behöver mycket sömn. Och speciellt de där viktiga timmarna mellan 22 och 24.

 

Goda och nyttiga mackor

Men åter till brödet. Man kan såklart baka nyttigt bröd! Som inte innehåller spannmål, mjölk och socker. Varför spannmål skulle vara dåligt? Slår man ut människans existens på ett år har vi ätit spannmål i en dag. Och med tanke på hur stor del av vår kost som idag innehåller just detta…

 

nyttiga mackor avokado

Tips!

Rosta brödskivorna och toppa med avokado, tomater, basilika, salt och peppar. Ringla över olivolja eller avokadoolja.

Recept på brödet finns här

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*