”kokosnötsskålar”
fröbröd med nötter glutenfritt paleo

Letat efter ett gott glutenfritt bröd som är enkelt att göra? Testa detta fröbröd med nötter!

Denna glutenfria och paleo-vänliga limpa är perfekt att skiva upp och ha i frysen. Det bästa med det är at barnen tycker det är helt ok! Speciellt när det är nybakat eller rostat en stund i brödrosten.

Jag äter det helst med mosad avokado och barnens favorit är med jordnötssmör. Det finns flera olika märken jordnötssmör utan några tillsatser eller socker. Jag brukar ha detta jordnötssmör hemma. [annonslänk]

 

fröbröd med nötter glutenfritt paleo

Fröbröd med nötter

1,5 dl sesamfrön (jag använde oskalade)
1,5 dl linfrön
3 dl solroskärnor
1,5 dl hasselnötter
1,5 dl mandel
1 dl tranbär
4 ägg
1 dl olja (olivolja/raps)
1-2 tsk havssalt

 

fröbröd med nötter glutenfritt paleo

Så här gör du:

– Sätt ugnen på 175 garder.
– Klä en brödform med bakplåtspapper.
– Hacka nötterna och blanda ihop med fröer, tranbär och salt.
– Vispa upp äggen och blanda ihop med nöt- och fröblandningen. Rör runt ordentligt.
– Rör i oljan och bred ut blandningen i formen.
– Grädda i ca 70 minuter.

 

fröbröd med nötter glutenfritt paleo

Skiva upp brödet och förvara i kylskåp. Jag brukar frysa in hälften av skivorna och värma upp i brödrosten. Du kan använda de frön och nötter du har hemma. Tänk på att använda samma totala mängd (ca 9 dl).

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

 

 

Total
1K
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

11 kommentarer

  1. Vill bara fråga angående tranbären. De enda jag hittar i affärerna är frysta eller torkade. De torkade har massor av socker/kolhydrater. Vilka är det du använder? Inte LCHF recept kanske?

    Mvh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close