”kokosnötsskålar”
fröbröd med nötter glutenfritt paleo

Letat efter ett gott glutenfritt bröd som är enkelt att göra? Testa detta fröbröd med nötter!

Denna glutenfria och paleo-vänliga limpa är perfekt att skiva upp och ha i frysen. Det bästa med det är at barnen tycker det är helt ok! Speciellt när det är nybakat eller rostat en stund i brödrosten.

Jag äter det helst med mosad avokado och barnens favorit är med jordnötssmör. Det finns flera olika märken jordnötssmör utan några tillsatser eller socker. Jag brukar ha detta jordnötssmör hemma. [annonslänk]

 

fröbröd med nötter glutenfritt paleo

Fröbröd med nötter

1,5 dl sesamfrön (jag använde oskalade)
1,5 dl linfrön
3 dl solroskärnor
1,5 dl hasselnötter
1,5 dl mandel
1 dl tranbär
4 ägg
1 dl olja (olivolja/raps)
1-2 tsk havssalt

 

fröbröd med nötter glutenfritt paleo

Så här gör du:

– Sätt ugnen på 175 garder.
– Klä en brödform med bakplåtspapper.
– Hacka nötterna och blanda ihop med fröer, tranbär och salt.
– Vispa upp äggen och blanda ihop med nöt- och fröblandningen. Rör runt ordentligt.
– Rör i oljan och bred ut blandningen i formen.
– Grädda i ca 70 minuter.

 

fröbröd med nötter glutenfritt paleo

Skiva upp brödet och förvara i kylskåp. Jag brukar frysa in hälften av skivorna och värma upp i brödrosten. Du kan använda de frön och nötter du har hemma. Tänk på att använda samma totala mängd (ca 9 dl).

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

 

 

Total
3K
Shares

15 kommentarer

  1. Det kändes ju faktiskt helt ok att hinna med att göra. Jag skall testa det i veckan. Ser dessutom gott ut.

  2. Vill bara fråga angående tranbären. De enda jag hittar i affärerna är frysta eller torkade. De torkade har massor av socker/kolhydrater. Vilka är det du använder? Inte LCHF recept kanske?

    Mvh

  3. Jag brukar alltid blötlägga frön och nötter när jag ska använda i olika saker, även denna gång….. Justerade inga mängder och brödet höll inte ihop alls och var mer som granska efteråt Har du något tips om jag vill blötlägga? Inte blötlägga linfrön om de har någon sammanhållande effekt? Minska mängden nötter/frön? Mer ägg?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*