baby Adyatma

Hjälp att rädda Baby Adyatma <3

av Cecilia Folkesson

När jag bodde i Mentawai i Indonesien, på en superliten ö där vi bodde 5 västerlänningar och 20 indoneser träffade jag Adek. En helt fantastisk tjej! Vi har hållit kontakt under åren och för någon vecka sedan fick jag ett meddelade att hon fött en son i vecka 25. I Sverige hade det varit tufft, med det hon går igenom vill jag inte ens försöka sätta mig in i.

Adeks doktor insisterade på att hon födde barnet tidigt på grund av en infektion i livmodern som riskerade livet för både henne och barnet och Adyatma föddes i vecka 25 + 6 dagar och vägde 900 gram.

 

Sjukhusräkning och hot om avslutad vård

Adyatma ligger nu på sjukhus i Jakarta där han behöver vård och övervakning dygnet runt och Adeks familj har ingen sjukförsäkring. Den 15 september behöver Adek betala 25 000 USD för den fösta månaden av vård. Och det är endast en del av vad den slutgiltiga summan kommer landa på. Kan hon inte göra det kommer sjukhuset inte längre ta hand om barnet. 

I denna, för oss svenskar, orimligt höga summa får Adek inte ens bo tillsammans med sin son på sjukhuset. Hon får 10 minuters besökstid två gånger om dagen. Att bo på sjukhuset kostar extra.

Vi är många som hjäper till att samla ihop pengar till Adek och hennes son. Min senaste insamling på Instagram och Facebook gav drygt 15 000 kronor!

Du kan se donationer och läsa mer här.

 

Vill du hjälpa till?

Vill du ge ett bidrag får du mer än gärna swisha en slant till 0762-20 95 98. Alla bidrag går såklart oavkortat till Adek och skickas över i en klumpsumma söndagen den 9:e september.

Tusen tack på förhand!

 

Jag och Sid var i Mentawai när han var 1,5 år. Här är han tillsammans med Adek <3

 

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Pia 7 september, 2018 - 07:05

Man kan ju bara inte läsa detta utan att lämna ett bidrag! Hoppas verkligen det går bra för dem!

Svara
Cecilia Folkesson 7 september, 2018 - 12:51

Tack! Det hoppas vi <3

Svara
Johnna 7 september, 2018 - 22:45

Har swishat och dom finns i mina tankar! Jag hoppas att allt går bra!

Svara
Cecilia Folkesson 10 september, 2018 - 14:07

Tusen tack 🙂 Det hoppas vi på! Kram

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More