Ekologiska-natpasar
iskaffe med nötmjölk

Sommaren är här! Vet inte hur det är med resten av landet men vi har haft super-sommar i 2-3 veckor. Nästan så man ångrar att man hyrt ut huset hela sommaren… Men härligt att få utrensat och Bali är alltid en bra idé!

På sommaren älskar jag att dricka iskaffe! Och gärna islatte. Utan mjölk – alltså iskaffe med nötmjölk!

 

Iskaffe med nötmjölk

2 dl kallt kaffe
1 dl nötmjölk
Isbitar

 

iskaffe med nötmjölk

Gör så här:
– Brygg kaffe och låt det svalna. 
– Fyll ett glas med isbitar och häll i kaffet och nötmjölken.

Endel nötmjölk kan skära sig. Smakar lika bra men ser inte så kul ut. Jag använde en mandelmjölk i detta recept som fungerade bra.

Läs också: Gör din egen nötmjölk 

 

Tips! Nästa gång du får kaffe över – gör isbitar av kaffet att ha i frysen. Då slipper du vattnigt kaffe nästa gång du gör iskaffe!

 

Fler recept:

I min receptbank hittar du hundratals nyttiga och goda recept för hela familjen!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

6 kommentarer

  1. Har provat göra detta med mandelmjölk, men har lite svårt för mandelmjölk märker jag… Vilken nötmjölk använder du? Sen undrar jag hur Bali är under sommarmånaderna rent vädermässigt? Har bara varit där under senvintern. Bali är underbart! Vill gärna resa tillbaka dit, och är vädret bara pålitligt sommartid så skulle jag gärna lämna den osäkra svenska sommaren! Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*