geocaching hofsnäs

Tips på utomhusaktivitet: Geocaching med barnen

av Cecilia Folkesson

I helgen drog vi ut, hela familjen på en ny utomhusaktivitet. Eller i alla fall ny för oss: Geocaching. Det verkar som denna aktivitet, som är perfekt för barnfamiljer, förknippas med den äldre generationen som har lite mer tid. (Som mamma som just blivit pensionär. Hon är ute jämt och anpassar promenader och cykelturer efter antal cacher i området, hehe…)

Och det tar tid, vi gick 5 kilometer på 2,5 timma. Men helt utan gnäll ska tilläggas! För hur kul tycker inte barn det är att leta skatter?! Och hur glada blir inte vi vuxna över utomhustid utan gnäll?

 

geocaching hofsnäs

Vad är geocaching?

Geocaching är som en skattjakt med GPS i naturen. Lite som Pokemon go fast på riktigt. En cache är någon typ av behållare som är gömd på ett sätt som gör att endast en geocachare kan den.

Inbitna geocahare lägger ut cacher (eller skatter som barnen kallar det) i skogen, delar koordinaterna och laddar upp i appen. De finns över hela världen och de finns gömda både i natur och i städer.

 

geocaching hofsnäs

Cache i alvedonrör med fastejpade magneter.

 

Det finns flera olika typer av gömställen och de enklaste cacherna hittar du med hjälp av koordinater och en ledtråd. Vill du hitta de svårare, multi-cacherna, behöver du hitta flera cacher på vägen för att få fler ledtråd till den slutliga. Vi kör på de enkla!

 

geocaching hofsnäs geocaching hofsnäs

Detta behöver du för att geocacha

– Smartphone med GPS
Appen Geocaching
– Penna (för att skriva sitt namn i loggboken)

 

geocaching hofsnäs geocaching hofsnäs

geocaching hofsnäs

Tips! Ta med vagn till de mindre. Det tar ofta längre tid än man tror!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Källor:
https://geocaching.se/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Geocaching

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

K 21 maj, 2018 - 17:32

Gillar dessa inlägg om hur man får barnen att röra sig .

Svara
Cecilia Folkesson 21 maj, 2018 - 22:02

Kul att höra 🙂 Kommer fler av dem nu när vi är mer utomhus.

// Cecilia

Svara
Jen 24 maj, 2018 - 05:26

Vi geocatchade mycket innan barnen. Då bodde vi i ett område med många inbitna. Här där vi bor nu finns det tyvärr intr så många. Men ett tips är att geocatcha utomlands, det är ett fantastiskt sätt att upptäcka omgivningarna.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More