glutenfria bananscones

Jag och barnen bakande bästa fikat på länge! En lyxigare variant på mina glutenfria bananscones med choklad och valnötter istället för kanel! Dessa är godast när de är färska, så baka dem precis innan de ska ätas!

 

Glutenfria bananscones med choklad och valnötter

(3 små scones)
1 banan
1 ägg
4 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja [annonslänk]
1 tsk bakpulver
0,5 dl valnötter
Några rutor mörk choklad
1 nypa salt

 

glutenfria bananscones

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Mosa bananen eller kör med stavmixer, knäck i ägget och blanda till en jämn smet.
  3. Rör ihop kokosmjöl, bakpulver, kanel och salt. (Sila gärna kokosmjölet så slipper du klumpar.)
  4. Smält kokosoljan och blanda ihop alla ingredienser.
  5. Klicka ut 3 scones på bakplåtspapper. Smeten blir ganska lös.
  6. Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 10-15 minuter.
  7. Servera med nötsmör eller grönsaker. 

 

glutenfria bananscones glutenfria bananscones

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

Följ mig här

Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Total
272
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close