”kokosnötsskålar”

Vilken citron väljer du? Det tar emot att välja den lilla “fula” när den stora ser så blank och fin ut. Och hur stor skillnad är det egentligen mellan “vanliga” citroner och ekologiska citroner?

Citron, tillsammans med bananer tillhör den mest besprutade frukten. Den behandlas även med ett antimögelmedel som kan ge mycket svåra allergiska reaktioner, orsaka cancer, leverskador, genetiska skador, illamående och ögon- och näsirritation.

Tänk på det nu i jul när man ofta använder citroner och apelsiner i mat och efterrätter. Riv aldrig skalet och använd i mat eller desserter om inte frukten är ekologisk.

Källa: utbildningscenter.se

 

 

Total
1
Shares

5 kommentarer

  1. Det är egentligen sjukt att människors snålhet gör att det finns en marknad för besprutade icke ekologisk frukt och grönt. Någon klok snubbe (Tror det var David Wolfe) brukar säga att något i stil med att man röstar med sina pengar, så varje gång man köper ekologiskt så röstar man för ekologiskt med varje krona. Om alla “röstade för” med sina pengar så skulle marknaden för “fulfrukt” minska rejält och vi skulle förhoppningsvis få bättre och kanske billigare ekologiska alternativ.

  2. Pingback: Frys dina citroner | theboijeeffect @ Spotlife

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*