10 saker man gjort vid en obegränsad budget

av Cecilia Folkesson

Älskar listor! Och nu börjar “10-saker-listorna” bli riktigt många 🙂 Denna vecka handlar det om pengar. Vad hade man gjort om man hade haft en obegränsad budget?

Tidigare listor:
10 saker jag stör mig extra mycket på
Topp 10 dåliga vanor
Tio saker jag önskade jag gjort annorlunda

 

10 saker jag gjort vid en obegränsad budget:

Köpt en bit mark vid en sjö
Vi velar fram och tillbaks gällande vår boendesituation. Vi älskar vårt lilla hus på 55 kvm, landet är grymt, men det kommer inte funka i all framtid. Inte så speciellt mycket längre alls tror jag. Barnen växer, kläderna blir större och sport utrustningarna blir fler. En bit mark vi en sjö med ett större hus med solpanel, växthus och diskmaskin hade suttit fint!

Anlitat en kock och hemhjälp
Att slippa hålla på med tvätt, städning av toaletter, undanröjning skulle frigöra så mycket tid att både hinna och framför allt orka umgås och göra mer roligt med familjen.

Varit mer spontan
Eftersom jag älskar att göra saker utan att planera dem för långt i förväg (vilket blir svårare och svårare ju äldre barnen blir) hade drömmen varit att vakna upp på morgonen, typ nu i påsk och bara bestämma sig för att dra ner till alperna och åka snowboard på påsklovet. Ungefär som vi gjorde för några år sen när vi på kvällen spontanpackade bilen full med campingutrustning och drog till Frankrike. (Fast då rök hela renoveringskassan ska tilläggas.) Och så hade vi såklart kört en jorden-runt-resa hela familjen och en home schooling-lärare!

Skaffat en bekvämare (och större) bil
Älskar min Nissan Micra, men den blir lite väl liten när alla barn, snowracers och hjälmar ska med…

Låtit någon sköta hela bokföringen
Drömmen att slippa alla papper! Att låta någon annan sköta allt detta hade varit grymt! Och sen hade det ju såklart varit ett pluss att inte behöva oroa sig för varje månads resultat.

Bott på Bali i några år
Några år på Bai har vi alltid drömt om. Men som det ser ut nu går skolavgiften på runt 1000 euro per barn och månad! Så det är inget mer än just en dröm.

Rest första klass
Alla de där gångerna man har fått gå igenom första klass på planet och avundats alla som legat där i sina sköna stolar och sippat champagne. Där vill man sitta!

Öppnat massa fritidsgårdar
I vårt lilla samhälle finns ingenstans för barnen att hänga. Och jag vet att det är så på massa fler ställen än här. Jag hade öppnat en kedja med fritidsgårdar där alla barn och ungdomar kunde hänga så mycket och ofta de ville och integreras med alla olika kulturer och familjesituationer. Sen hade jag gjort samma sak till våran äldre generation. Bra boenden, grym mat och massa umgänge för de som sitter ensamma.

Anlitat PT 5 gånger i veckan
Ni som följt mig ett tag vet att jag tränade väldigt mycket innan. Det har jag helt kommit ur nu. Med en obegränsad budget hade jag anlitat en PT fem dagar i veckan. Inga dåliga ursäkter, inga undanflykter och mer muskler!

Byggt en gård
Tänk massa växthus med ekologiska grönsaker, glada höns med massa goda ägg, lite lamm, fruktträd och bär. Och sen bara kunna gå där och skörda! Drömmen!

När jag läser igenom listan reflekterar jag över att det mesta är rese-relaterat. Och det är verkligen något jag älskar. Att skapa minnen och upplevelser istället för att fylla garderober med dyra kläder och sitt hus med onödiga inredningsprylar. Minnen och upplevelser är bäst!!

Vad hade du gjort med en obegränsad budget?

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

clara 29 mars, 2018 - 20:28

Vilken kul lista!! Den tror jag att jag testar jag med 😀 Vill också ha ett stort hus vid en sjö haha

Svara
Cecilia Folkesson 9 april, 2018 - 14:17

Hus vid en sjö vill man ha 🙂

Svara
Sandra 30 mars, 2018 - 09:09

Jag hade också köpt mark vid en sjö för att bygga ett hus. Även anlitat en taxi så barnen kom till alla sina aktiviteter och hem från skolan eftersom det skulle vara för långt att gå. Sen skulle jag ta mer tjänstledigt för att kunna vara ledig och resa på barnens lov 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 9 april, 2018 - 14:17

Låter grymt!!

Svara
Jen 31 mars, 2018 - 06:50

Jag hade sagt upp mig från mitt jobb och pluggat det jag känner för på halvtid. Sen skulle jag vara hemma-mamma på halvtid så barnen slipper långa dagar. Jag skulle resa. Jag skulle ta hjälp med all städ/tvätt och vardagsmat. Sen skulle jag köpa mig en bra cykel och sen cykla, cykla och cykla

Svara
Cecilia Folkesson 9 april, 2018 - 14:18

Man skulle haft den där obegränsade budgeten alltså… <3

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More