”kokosnötsskålar”
10 saker som stör mig cecilia folkesson

Okej. Här kommer en ny lista, de är väldigt populära har jag märkt! Denna gång har jag listat 10 saker jag stör mig extra mycket på.

Tidigare listor:
Topp 10 dåliga vanor
Tio saker jag önskade jag gjort annorlunda

 

10 saker som stör mig:

Skrikande barn på restauranger
Visst, vi har också barn som inte alltid sitter som ljus på restauranger. Men det här med att låta ett barn få utbrott och gallskrika i 10 minuter medans föräldrarna bara sitter och tittar på? De flesta har förmodligen gått dit för att få en härlig stund. Utan barnskrik.

Inte respektera andras val av mat
Detta kommer alltid störa mig. Det är så vanligt att människor som själva ofta väljer dålig mat, påpekar vad andra väljer att äta. Speciellt om dessa val är nyttigare än deras. Att utesluta saker i sin kost är tydligen “inte ok”. Mjölk ger starka ben, mjöl är naturligt och är tydligen något “vi alltid ätit” (så är det såklart inte) och att inte äta socker??!! Men hallå, man måste ju få unna sig! Personligen påpekar jag aldrig om någon sitter och halsar en liter cola och trycker i sig två bullar på en måndag.

Inte förstå sig på kugghjulsprincipen
Man står där på parkeringsplatsen vid Ica en fredag efter jobbet. Om någon släpper in en i den redan bildade kön av bilar? Knappast! Detta gäller även rondeller. Och i Borås, även i filer. Har man råkat välja fel fil får man skylla sig själv.

Kösystem
Ännu ett dilemma med köer: När en ny kassa öppnas. Om det står 10 personer i en kö och en ny kassa öppnas är det alltså INTE dens tur som springer först dit, utan hen som står tvåa i kön. Kom igen! Hur kan man inte fatta det?

Reflexer och gångtrafikanter
Om du går ute i mörkret utan reflex är det inte läge att korsa en väg med inställningen “gående har alltid rätt”. Ta på dig reflex eller vänta tills det inte finns några bilar i närheten. För du syns inte.

Flygresenärers orimliga beteenden
Här kan jag lista många beteenden som är under all kritik. Jag kom faktist upp i hela 10 st, inklusive bland annat grisfest på planet och tävlingen om vem som kan stå närmast bagagebandet! Hela listan finns att läsa här.

Att ha som ursäkt att man inte har råd med nyttig mat
“Nyttig mat är så dyrt, jag har inte råd” Och sen, helt plötsligt ha råd med glass, chips, diverse drycker, godis och massa annan onödig skit. Bra mat behöver inte vara dyrt. Och har man dessutom skippat att köpa allt det där onyttiga har man ännu mer råd än tidigare. Förstår om man inte kan välja allt ekologiskt men det finns många smarta val som inte behöver kosta så mycket.

Påminnelseavgiften för trängselskatt
Om man inte besöker städer med trängselskatt ofta, har man förmodligen inte koll på förseningsavgiften. För visst har de flesta missat en räkning med några dagar mer än en gång? Missar du denna räkning, som kan vara på mindre än en tia, har du en påminnelseavgift på 500 spänn innan du ens hunnit öppna internetbanken.

Människor utan hyfs
Man tackar när man får något, man håller upp dörren och hjälper dem med barnvagnar ned för trappor. Och man sminkar sig inte på offentliga toaletten om det är en lång kö utanför. Simple as that!

Tidstjuvar
Om man har bokat in en tid då man ska ses och personen i fråga dyker upp 30 minuter sent utan att höra av sig. Respektlöst och jävligt oskönt.

 

Vad stör dig mest?

Har du något annat du stör dig på? Håller du med om mina tio? Skicka iväg en kommentar längst ner på sidan. Kan bli en lång lista tror jag.. 😉

Följ mig här

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

 

Total
186
Shares

22 kommentarer

 1. Reflexer är något jag stör ihjäl mig på!!! Hur korkade är folk?? VAAAAD är Det man inte fattar med att man inte syns när det är mörkt.

  Däremot kön, nä du ha ha det är allt den som springer snabbast 😉

  Stör mig på föräldrar i allmänhet som inte vågar och kan säga till sina ungar. Barns brist på respekt för medmänniskor.

  Stör mig på att små hundar som ofta är värre kommer undan med så mkt mer än stora hundar. Typ Cafe Viskan, där fick man förr fick ha med liten hund på uteserveringen men inte stor??!?!?

  Nä du listan skulle kunna bli lång, slutar nu.

 2. Folk som sitter med sin väska brevid sig på bussen/tåget! Hyfs är att ha den i knät! Det heter SITTPLATS inte väskplats!
  Samt folk som inte tar av sig sin ryggsäck på tåget! Inte låter folk kliva av innan de kliver på.
  Tränger sig före barnvagnen..
  Allmänt när folk inte säger tack och ursäkta!

 3. Haha! Boråstrafikanterna är verkligen ett kapitel i sig…Nu står skafferirensgranolan i ugnen och efter den choklad och banangranolan! Tack för superrecept always. Trevlig helg!
  //Malin

 4. Ha ha, håller med om precis varenda punkt! Kan tillägga att i Malmö är det vanligen “störst går först” och så där i allmänhet attityden FLYTTA DAJ!! som gäller i trafiken 😉 Samarbete, vad är det? En annan sak som stör mig är när rökare ställer sig en decimeter utanför en utgång och står där och röker, så att de dels är ivägen för alla som ska passera och man dels måste gå rakt genom deras rökmoln. Gå åt sidan istället.

 5. Folk som inte tar bort korgarna efter sig när man plockat upp sina varor i kassan, brukar demonstrativt plocka bort den högt och ljudligt eller bara ta bort min egen då. Håller med om det där med köerna! Men det värsta som finns (här i Sthlm) är folk som väntar på att någon ska komma och dra sitt åk-kort, för att snabbt gå efter innan dörrarna gått igen.. blir arg bara jag skriver om det!

 6. Cyklister utan lyse, stör mig lika mycket som fotgängare utan reflex. När framförvarande kund inte lägger upp “pinnen” på rullbandet, då de lagt upp alla sina varor.

 7. Folk i trafiken som kör om typ 300 meter innan avfarten de ska av på o sen tvärsvänger in framför, så det blir andra som kommer ikläm o måste reda upp situationen.livsfarligt

  1. SÅ SANT! håller verkligen med om det. Samma gäller när man själv skapat ett lagom avstånd till bilen framför och något as kommer och lägger sig emellan! Blir GALEN på det!

   /Cecilia

 8. Mycket igenkännande! (Tyvärr kanske man ska säga… )
  Beter sig mina barn illa på en affär tex,.jag drar mig då INTE att “skälla ut”/tillrättavisa mina barn för att det är folk som ser eller hör. Tycker inte att det är pinsamt för 5 öre och det borde ingen förälder tycka.

  Och som någon skrev, tugga för fan med stängd mun!!!

  Ha en trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*