bärsele barn isaberg

Veckans bästa!

av Cecilia Folkesson

Då var midsommar över och den verkligen ösregnade bort. Vi gick ca 2 kilometer till midsommarfirandet och då var det faktiskt uppehåll. Men så fort vi var framme började det ösregna och det gjorde det heeeeeeeela eftermiddagen och kvällen och såklart inklusive de 20 minuter det tog att gå hem.

Nog om det gnället. Ny vecka och nya favoriter. Detta gillas extra mycket denna vecka:

 

Fruktsallad med granola
Godaste just nu måste vara färska jordgubbar, melon och mynta med hemmagjord lakrits-granola. Mmm!!!

lakrits granola glutenfri

Glutenfri hemmagjord granola med nötter, frön och kokos.

 

Otis ska bli stor!
Jag hade planerat att vänja av Otis med blöjor och napp nu när vi tar ledigt om en vecka. Båda de stora killarna slutade med det när de var 3 så nu är det snart dags. Men han har nu tagit tag i detta på helt egen hand! Han springer in i badrummet och lägger ifrån sig nappen.

folkesson barnsemester

Kan inte sluta skratta åt dessa tecken! De har så lärt sig detta i Asien. Så himla gulligt. Så fort kameran dyker upp åker fingrar upp och fake-smile på! Underbart!

 

Semesterplanering
Jag tänker utmana mig själv i år och slå mitt rekord som nu är två nätters tältning med 3 småkillar. 5 dagar har jag satt som mål i år. Kommer ihåg hur jag förra året höll på att svimma efter två dagar av sandigt tält, fuktiga handdukar och dålig frukost… Men gillar man utmaningar så gör man!

I år kör vi uppdatering av förra året. 5 dagar i ett sprillans nytt tält på camping. (Något jag inte skulle gjort över mina döda kropp för några år sen.) Barnen älskar dock campingplatser och det är ju faktiskt väldigt smidigt med lekplatser, nya kompisar, dusch och toaletter. Även om jag personligen hellre satt upp tältet på en öde ö. Gärna i Indonesien…

Nu väntar vi bara på semester och okej väder sen är vi påväg! Någon som har bra tips på campingplatser i södra Sverige?

getterön tälta med barn

Förra årets tältäventyr med dessa tre. Ser att jag hade med musli, så så kass kan frukosten inte varit ändå.

 

Mountainbike
Hur har vi kunnat missa hela mountainbike-grejen? Vi åkte till Isaberg på midsommardagen och barnen cyklade hela dagen. De började som superfega och åkte hem med blåmärken, en tejpning vid ögat och med väldigt mycket mer mod. Eller som Zion sa: Hade jag inte kraschat hade det blivit världens grymmaste hopp!! Så sant! På torsdag åker vi iväg igen och cyklar allihop.

isaberg mountainbike

Grym dag! Speciellt innan kraschen…

 

Alltså Otis!
Vet inte vad det är med denna lilla mini-ligist. Han är SÅ ROLIG!! Han kör parodier på sig själv här hemma. Han är superrolig!! Sen kanske vi inte borde fokusera på blöj-avvänjning utan satsa på uppfostran istället:

Du kanske även gillar detta

13 kommentarer

Anna 26 juni, 2017 - 16:47

Hej! Härliga campingplatser:Lidköping(Swecamp, Kinnekulle härligt)Delsjön i Göteborg, Örebro,Uppsala(Fyrishov)

Svara
Cecilia Folkesson 27 juni, 2017 - 15:39

Hej Anna!
Tack så mycket för tips!

// Cecilia

Svara
PJ 26 juni, 2017 - 19:35

Varför inte prova Tredenborgs camping. Liten mysig familjecamping vid havet i Sölvesborg. Barnaktiviteter flera veckor. Cykelavstånd in till stan med bl a skateboard park , Killebom vecka med marknad och artister gratis. Kolla respektive hemsida för mer info. Solvesborg.se tredenborgscamping.com

Svara
Cecilia Folkesson 27 juni, 2017 - 15:41

hej,
tack för bra tips! Ska absolut kolla upp det 🙂
Hälsningar Cecilia

Svara
Linda 26 juni, 2017 - 22:43

Röstångacamping i Skåne. Skäralid ligger o närheten, jättefin nationalpark där mina barn gillar att gå (barnen är mellan 4-12 år)

Eller mölle/Höganäs där det finns underbar natur tex kullaberg och nimis. (Mina barn har gått till nimis sedan de var 2 år gamla)

Svara
Cecilia Folkesson 27 juni, 2017 - 15:42

Hej Linda! Tack för fina tips! låter som de skulle passa barnen. Hur var det med nimis? Eldades det inte ner nyss?
Hälsningar Cecilia

Svara
Linda 29 juni, 2017 - 11:03

Det finns fortfarande kvar, dock inte lika mkt. 🙂

Svara
Tojan 27 juni, 2017 - 08:49

Campingen på Tjurkö (Stenbräckagården) är alldeles underbar. Bara natur och klippor och havet. Skär finns en liten båtkyrkogård och gamla bunkrar att undersöka. Vill man kan man ta båttaxi in till Karlskrona. Bästa campingen för avkoppling. Rekommenderas.

Svara
Cecilia Folkesson 27 juni, 2017 - 15:44

Hej,
Tack för tips! Bunkrarna lät spännande. Ska kolla upp detta.

Hälsningar Cecilia

Svara
Anna Algebäck 27 juni, 2017 - 22:04

Tjurkö är fantastiskt! Även örestrands camping utanför Höganäs. Precis vid havet. Kanske inte är så mkt lekplatser dock utan mer natur och superfint i Höganäs o mölle!

Svara
Cecilia Folkesson 28 juni, 2017 - 08:16

Hej Anna! Tack för superbra tips! Ska kolla dessa 🙂
// Cecilia

Svara
Frida 28 juni, 2017 - 09:17

Hahahaaaa Otis Vilket härligt gäng du har!

Svara
Cecilia Folkesson 28 juni, 2017 - 13:30

haha, eller hur 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More