arm choklad nötmjölk

Varm choklad med dadlar

av Cecilia Folkesson

Varm choklad behöver absolut inte göras på mjölk, kakao och socker.

Denna chokladmjölk är gjord på hemmagjord mandelmjölk och är naturligt sötad med dadlar. En nypa salt gör den ännu godare!

 

Varm choklad med dadlar

(2 muggar)
ca 5 dl nötmjölk (mandel, cashew eller kokos)
ca 2 msk kakao
4 färska dadlar
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt

 

arm choklad nötmjölk

Gör såhär:
– Värm nötmjölken på låg värme.
– Blanda i kakao, vaniljpulver och salt. Jag använder raw kakao [annonslänk]. Vill man inte ha så stark chokladsmak, börja med 1 msk. 
– Kärna ut dadlarna, lägg i kastrullen och mixa med stavmixer. Eller häll över allt i en blender/matberedare och mixa till chokladmjölken slät.

Så här gör du din egen nötmjölk

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Ann 27 november, 2017 - 08:23

Hej Cecilia och tack för inspirerande recept, används flitigt här i vår familj! 🙂 Har en fråga nu när vår gamla köksmaskin lagt av och vi behöver en ny…Är det två maskiner som gäller, matberedare och high speed blender om man vill göra både rawbollar och riktig slät nötmjölk? Kan väl inte göra bollar i en blender? Tacksam för svar! Mvh// Anna

Svara
Cecilia Folkesson 28 november, 2017 - 08:05

Hej Ann!
Kul att höra 🙂

Jag gör mina rawbollar i matberedare och nötmjöl i blender. Det funkar säkert att göra även nötmjölk i matberedare, man kan ju alltid sila den på slutet. Jag brukar sila min nötmjölk även när jag gör den i en high spreed blender. Tänk på att välja en matberedare med hög watt. Jag har ca 850 W vill jag minnas och det funkar kanon!

Lycka till 🙂

// Cecilia

Svara
Maria 5 januari, 2018 - 11:15

Jag gjorde på kokosmjölk och den blev god 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More