jul folkesson

Våra senaste jular – kaos utlovas!

av Cecilia Folkesson

Våra senaste jular har minst sagt sett väldigt olika ut!

Årets jul blir självklart väldigt annorlunda om man jämför med tidigare jular. det mesta är avbokat och vi planerar att hänga i skogen och inviga Muurikkan. Kommer förmodligen bli väldigt mysigt – om regnet håller sig borta vill säga.

 

2104

2014 var den första julen med 5 i familjen. När Otis var 4 månader sålde vi hus och bilar och bodde på Bali under ett halvår.

jul folkessonjul folkesson

Det var ett riktigt kaos innan vi åkte med bråck både för mig och Otis och dubbla återbesök dagen innan avresa. Lite lätt stressigt – men julen blev väldigt trevlig och vi hade 6 fantastiska månader.

 

2015

Denna jul samlade vi ihop pengar till ett boende för nyanlända flyktingfamiljer och barnen agerade tomtar.

jul folkessonjul folkessonDet blev en väldigt mysig dag med massa fotbollsspelande. En jul vi aldrig kommer glömma.

 

2016

Dett hade kunnat bli det mest fantastiska julen någonsin…

jul folkessonVi åkte till en liten privat ö i Mentawai Islands där jag bodde innan barnen. Båtresan dit var en spyfest. Influensan vi alla åkte på (utan tillräckligt med medicin pga stängd ö för säsongen) var tuff och orkanen som kom dagen innan vi hade planerat att åka hem gjorde denna resa till ett “litet lätt kaos”. Vi fick kasta oss på en liten träbåt och korsa den delen av havet man alltid försöker undvika att korsa, för att precis hinna till sista båten till fastlandet innan orkanen hann ikapp och alla båtar ställdes in.

 

jul folkessonÅrets julgran var minst sagt en favorit!

 

jul folkessonPå nyår var alla friska och vi firade in det nya året med en stor brasa av drivved och massa raketer.

 

2017

Barnen slutade skolan lite tidigare och vi packade väskorna och drog till Bali.

jul folkessonDet blev en härlig men tidvis väldigt regnig jul som vi spenderade med våra indonesiska vänner.

 

jul folkessonMoster Linn fixade självklart en julgran.

 

jul folkesson…och en av våra vänner Mr Gede ställde upp och var tomte. Har nog aldrig sett en gladare och gulligare tomte än Gede.

Som vanligt resulterade resen i en del sjukdomar. (Läs mer om denguekaoset här) Zion åkte på rejält med solsting och Sid hade påssjuka enligt läkaren som sen visade sig vara en igentäppt spottkörtel och absolut ingen fara.

 

2018

Denna jul stod i flyttens tecken. Efter 3 år i vårt lilla minihus i skogen packade vi ihop det lilla vi hade för att flytta in i ett hus 4 gånger så stort. En klar fördel med flytten var att vi fick plats med både kaffebryggare och blender i köket! En av många fördelar skulle det visa sig.

 

jul folkessonDetta var julen då killarna upptäckte hockeyn. På en knagglig frusen sjö med pinnar som klubbor och stenar som puckar…

 

2019

Första julen i nya huset i Ulricehamn. Vi målade fixade och firade jul under två dagar med hela släkten. Enligt barnen var detta den absolut bästa julen hittills.

jul folkessonEn supermysig dag hos kusinerna i Espevik.

 

jul folkessonExakt här förstod Otis att tomten var farbror Sten. Men han tror fortfarande på Nissen 😉

 

2020

I år firar vi såklart ju hemma. Inte alls lika stressigt som vanligt och det är verkligen behövligt efter en väldigt tuff december.

 

Hoppas ni får en fin Jul!

 


Följ mig här

Följ mig gärna för mer tips och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

1 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Ingela 25 december, 2020 - 14:10

Jätte intressant läsning . Men jag undrade när jag läste : hur kom det dig att ni åkte till Bali och hur ni sedan hamnade i Ulricehamn? Men jag kanske inte får vara så nyfiken

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More