julkalendern cecilia folkesson True gum

Lucka 24 – Vinn en årsförbrukning True Gum tuggummi

av Cecilia Folkesson

– Luckan presenteras i samarbete med True Gum –

 


Tävlingen är avslutad och luckans vinnare är Alma Tingeling. (Mail till vinnare har skickats.) Tusen tack för alla bidrag i årets Julkalender & God Jul!


 

I dagens lucka har du chans att vinna en årsförbrukning av True Gum – det plastfria tuggummit!

True Gum’s tuggummin är plastfria, veganska och biologiskt nedbrytbara tuggummin. (Ja, “vanliga” tuggummin innehåller plast!)

Allting kommer i en miljövänlig True Gum tote bag. Som en bonus blir du också en av de första som får testa våra helt nya True Mints!

 

Så här är du med och tävlar:

Vem vill du önska en plast-fri jul, och skriv även vilken smak du tycker låter mest spännande!
Skriv ditt tävlingsbidrag i kommentarerna nedan.

Tävlingen avslutas ikväll den 24:e december klockan 24:00 och vinnaren presenteras imorgon kväll i detta inlägg. Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka.

Lycka till!

 


Vinstvärde: ca 1 000 kr. Juryns beslut går ej att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Du måste var över 18 år och bosatt i Sverige för att delta.

78 kommentarer
96

Du kanske även gillar detta

78 kommentarer

Jeanette Sjödin 24 december, 2020 - 00:21

Jag tycker att Mynta låter väldigt spännande! Jag skulle vilja ge ett par paket till min mamma som älskar tuggummi och som jag är väldigt rädd om och därför vill att hon ska få plastfria tuggummin.

Svara
Noelle 24 december, 2020 - 05:30

Mina 2 pojkar på snart 8 och 13 år önskar jag ett plastfritt liv ❤
Själv är jag nyfiken på hur lakritstuggummit smakar

Svara
Ingela Svensson 24 december, 2020 - 09:29

Jag skulle vilja ha Mint och hallon. Dessa vill jag gärna ge till min dotter som skulle uppskatta dessa.

Svara
Anna 24 december, 2020 - 18:31

Ett plastfritt liv för mina två älskade kids!
Hallon samt mynta låter spännande.

Svara
Kristina 24 december, 2020 - 17:22

Mynta skulle kunna vara en favorit eftersom jag älskar mint. Jag önskar mina älskade barnbarn en plasfri jul och framtid.

Svara
Anna-Karin 24 december, 2020 - 21:24

Åh, första gången jag läste om dessa. True mints låter spännande till min dotter som, i princip, varje dag ställer frågan; får jag ta ett tuggummi mamma, snälla. Jag kommer även bjuda mina kollegor, vi jobbar mot en plastfri förskola.

Svara
Gerd Magnusson 24 december, 2020 - 21:42

Ärligt talat så önskar jag dem till mej själv då jag tycker dessa låter toppen. Testar gärna vilken som helst men mynta låter härligt

Svara
Titti skarp 24 december, 2020 - 10:06

jag önskar alla en plastfri jul vi alla måste hjälpas åt att värna om vår vackra natur
hoppas få chans att testa hallon

Svara
Anna L 24 december, 2020 - 21:04

True Mint

God Jul!

Till dig & min familj

Svara
Victoria 24 december, 2020 - 23:33

MYNTA! Oj så gott! Och fräscht! Går det ens att tröttna på mynta?! Ifs låter ingefära och gurkmeja extremt spännande också, med frågan är om de smakerna ”gör jobbet” och är härliga att tugga på… låt oss se! Håller tummarna på vinst!✊ Och GOD JUL!

Svara
Monica Ögren 24 december, 2020 - 05:09

God Jul. Jag önskar min kollega Catharina Perlman en platsfri jul och en plastfri värld – hon kämpar för detta så hårt, bygger Tinyhouse och står för Fridays for future och demonstrerar och även undervisar om detta på vår folkhögskola. Smaken som jag skulle vilja prova är ginger/turmeric för jag älskar ingefära. Men tror att jag skulle gilla alla smakerna.

Svara
Ola Kristensson 24 december, 2020 - 07:37

Egoistisk som jag är vill jag ge det till mig själv då jag använder tuggummi flitigt efter varje typ av måltid samt gjort en stor ansträngning i övrigt för att dra ner på utnyttjade av plast. Jag tycker Mynta låter fräsch och spännande.

Svara
Pierre S 24 december, 2020 - 21:05

True Mint

Bjuder min Tomtenissa

God Jul!

Svara
Ottilia 24 december, 2020 - 08:12

Jag önskar alla en plastfri jul, fantastiskt med ett företag som minskar den för många osynliga plastkonsumptionen som tuggummi utgör. Hallon är en svaghet i familjen och ett tuggummi med dem smaken blir nog det populäraste!

Svara
Lena 24 december, 2020 - 08:27

Men ja det låter toppen med plastfria tuggummi då jag alltid tuggar tuggummi så hallon älskare som jag är så hade det varit gott!

Svara
Jens Johansson 24 december, 2020 - 06:51

Jag skulle, förutom nära och kära såklart, vilja önska mig själv en plastfri jul. Jag ska efter 15+ år ge upp snusandet och har insett att tuggummi kommer vara det som kanske kan bryta de värsta vanorna och hålla mig “sysselsatt” under de kritiska stunderna. Vi gör även vårt bästa för att minska vår miljöpåverkan, så vad är då bättre än plastfritt! God jul!

Svara
Jessica Sundberg 24 december, 2020 - 07:06

Jag vill önska alla en plastfri jul – så viktigt att plastbanta! Hallon vanilj låter mums!

Svara
Åsa 24 december, 2020 - 07:06

Jag önskar mina nära och kära en plastfri Jul och även en framtid där plasten blir ett minne blott.

Svara
Åsa 24 december, 2020 - 07:07

Glömde skriva smaken 😉 jag helst vill prova. Mint skulle passa mig.

Svara
Karin Johansson 24 december, 2020 - 16:39

Jag skulle vilja prova hallon och önskar min dotter en plastfri framtid.

Svara
Frida 24 december, 2020 - 08:15

Min pappa älskar tuggummi och jag hade velat att han testade de här! Speciellt ginger/turmeric för de smakerna gillar vi båda. Jag vill fira en plastfolie jul med hela världen ❤️

Svara
Johanna Ögren 24 december, 2020 - 08:29

Jag vill önska min chef och hela min arbetsplats en plastfri jul. vi har ett ekologisk jordbruk med kretslopp-tänk, allt används och inget går till spillo. Vi odlar nästan allt foder till djuren själva, inklusive strö, vi odlar KRAV-grönsaker och rotfrukter och har gårdsbutik, vi tillverkar egen värme, vi har solpaneler, vi har såg och sågar eget virke osv. Min smak som jag vill prova är Raspberry -vanilla

Svara
Clara 24 december, 2020 - 08:44

Jag vill önska alla en plastfri jul! Jag älskar hallon så den låter väldans god!

Svara
Clara 24 december, 2020 - 08:44

Från oss alla till er alla, en plastfri jul! Jag älskar hallon så den låter väldans god!

Svara
Maja 24 december, 2020 - 10:32

Alla borde ha en plastfritt jul och plastfritt liv.

Mint låter supergott. Så det skulle jag isf önska mig själv.

God plastfritt jul

Svara
Clara 24 december, 2020 - 08:46

Från oss alla till er alla, en plastfri jul! Jag är en riktig hallonälskare så den smaken låter väldans god och skulle vara rolig att tasta!

Svara
Josefine 24 december, 2020 - 08:48

Jag vill önska hela min härliga familj ett plastfritt år! De är lite trötta på mammas ”tjat” om vad som är bra för hälsan och inte. En vinst av en årsförbrukning får slut på morsans tjat! Om det ska passa alla är det nog mint som för oss falla. God jul!

Svara
Matilda 24 december, 2020 - 16:30

Önskar er alla en plastfri jul. Ingefära låter väldigt spännande

Svara
Gunnel Bäckström 24 december, 2020 - 08:48

Jag önskar mina barn en plastfri jul och en levande planet. Smak som jag helst vill prova är Raspberry-vanilla. Önskar dig en god jul, och en plastfri så klart.

Svara
Laila 24 december, 2020 - 08:50

Ingefära och gurkmeja måste bara testas. En plastfri jul önskar jag dels till mig själv och också till alla barn. Vi plastrensar på förskolan jag arbetar på. Tänk om vi snart blev av med inte bara den synliga plasten utan den vi knappt vet finns som i t ex tuggummi.

Svara
Therese 24 december, 2020 - 08:53

Önskar alla en plastfri jul. Men min mamma hade älskat att få dessa, hon tuggar tuggummi som en galning och detta hade varit perfekt.
Tycker mynta låter fantastiskt!

Svara
Linda 24 december, 2020 - 11:58

Önskar våra barn och lilla barnbarn en plastfri jul och tiden efter jul såklart ❤ genom att dela med mig vad jag själv lärt mig. Som tex göra egna vaxdukar, ta med egna tygppåsar till affären och mycket annat. Även dessa tuggummi som nu finns lättåtkomligt i välsorterade mataffärer-min favorit är HALLON ❤

Svara
Åsa 24 december, 2020 - 10:01

Alla barn! ❤️
Lakrits & eukalyptus låter spännande!

Svara
Madelen Lernevik 24 december, 2020 - 10:13

Först vill jag tacka för all information du ger. Hade ingen aning om att det var plast i tuggummi
Jag önskar mina barn Alfons och Elsa en plast-fri jul och helst en hel framtid plastfri.
Jag tycker ingefära låter spännande som tuggummi. Så nu hoppas jag på tur

Svara
Maja 24 december, 2020 - 10:13

Mynta!
Jag år lite sådär att jag tycker tuggummi ska smaka mint..som..tandkräm..tandkräm ska också smaka mint..o flourskölj och tandtråden också.. mint mint..
men däremot vill jag inte ha mint i min mat.. ”var sak på sin plats”

Svara
Johanna Hellberg 24 december, 2020 - 10:34

Jag vill önska min dotter en plastfri jul. Är ju ändå barnens framtid vi måste rädda genom att förminska plastkonsumationen.

Ingefära tycker jag låter intressant och spännande

Svara
Mikaela Lindström 24 december, 2020 - 10:37

Cherry mints! Låter som en underbar smak. Skulle dela min kasse med min vän jag blev Mentor åt för 6 år sedan. Efter ett år tillsammans fick hon välja om hon fortfarande ville ha mig i sitt liv (som ett stöd, vägledare, vuxen vän) och det ville hon <3 och i år fyllde hon hela 20 år! Så Stolt över henne och hennes utveckling hittills, ger hopp även jobbiga år som dessa!

Svara
Alma Tingeling 24 december, 2020 - 11:16

Jag tycker att mint låter spännande. Jag skulle vilja önska min kompis, Bella en plastfri jul. Jag vet att hon älskar tuggummi, men jag skulle vilja tipsa henne om detta plastfria tuggummialternativ. Jag antar att inte många personer vet om att de går runt och tuggar på plast och hur dåligt detta är. Därför vill jag tipsa min kompis om true gum. Detta tuggummi är ett mycket mer miljövänligt alternativ. Det innehåller inte palmolja, det är växtbaserade ingredienser. Vilket påverkar miljön och skogen positivt. Så att både vi och djuren kan leva längre.

Svara
Cecilia Folkesson 27 december, 2020 - 13:34

Grattis Alma!
Dy är vinnaren av sista luckan 🙂
Mer info kommer via mail.

God Jul önskar Cecilia & True Gum <3

Svara
Alex 24 december, 2020 - 10:48

En glad och plastfri jul till min vän Sophia! Vore fint att få ge bort ett gäng av smaken hallon&vanilj, den känns extra spännande och fräsch att prova såhär i juletider:-)

Svara
Johanna 24 december, 2020 - 10:50

Vill önska min pojkvän en plastfri jul! Hallon och vanilj låter mest spännande för mig 🙂

Svara
Terese 24 december, 2020 - 11:04

Jag skulle vilja ge dem till min dotter, mynta låter spännande.

Svara
Jennie 24 december, 2020 - 11:30

Dessa tuggummin är min dotters stora last, jag låter henne nämligen aldrig tugga plast!
Hon har på mig ofta klagat, men dessa tuggummin har henne ändå behagat.
Först var hon skeptisk till formen, den följde ju inte normen!
Tuggummit hade formen av en cylinder, men som tur var var det inget hinder.
Hon valde först med smak av mint,
Och den smakade riktigt fint!
Nu är dessa tuggummin en basvara,
Hur ska ekonomin detta klara??
Ja, denna vinst vore underbar,
Kanske får vi alla några var!! ✨✨

Vi vill gärna prova på Hallon/vanilj!❤️

Svara
Lina Tiger 24 december, 2020 - 12:07

Min lilla kille på 6år är den jag skulle vilja ge,
En årsförbrukning av True Gum skulle få honom att le,
Han är klok och miljövänlig och vill inte ha något i plast,
Jag tror han föredrar Mint & Matcha, Ginger & Tumeric blir nog för vasst.

Svara
Nina 24 december, 2020 - 13:31

Jag önskar min hela familj en väldigt plastfri jul! Och smaken hallon och vanilj låter spännande till min underbara dotter som alltid vill tugga på nåt.

Svara
Caroline L 24 december, 2020 - 14:03

Önskar min 10-åriga granne en plastfri jul. Bra om de unga växer in i vettiga alternativ. Hallon låter gott.

God jul!

Svara
Maria 24 december, 2020 - 14:34

Jag önskar mig själv en plastfri jul, och den mest spännande smaken är Ginger & Turmeric.

Svara
Mikaela Rindefors 24 december, 2020 - 14:58

Min mamma som jag vill byta ut plasten i köket mot trä och glas så inte plasten förgiftar. Hallon&vanilj är mina favvoriter så de vill ja testa.

Svara
Lennie Jansson 24 december, 2020 - 15:24

Helt vanlig mynta är alltid användbart och gott!

Jag vill önska en plastfri jul till dig, tack för kalendern och den här bloggen jag upptäckt av den!

Svara
Sara Källström 24 december, 2020 - 15:27

Tycker Ingefära smaken verkar spännande! ❤️

Svara
Ronja 24 december, 2020 - 15:39

Jag önskar en plastfri jul till min pojkvän och kommer dela detta med honom om jag vinner.

Körsbär mint låter himla gott

Svara
Alice B 24 december, 2020 - 21:15

Jag önskar plastfria tuggummin till min lillkusin! Lakrits älskar vi båda så det skulle passa perfekt

Svara
Louise Johansson 24 december, 2020 - 15:53

Min syster för hon tycker det är väldigt viktigt med miljön och är vegan.
Körsbär låter väldigt gott

Svara
Ann-Kathrin 24 december, 2020 - 16:16

Inspirerad av min dotters ständiga arbete för miljön vill jag ge henne en årsförbrukning av favorit tuggummi. Hon älskar hallon/vanilj. God Jul❤️

Svara
Madeleine Jonasson 24 december, 2020 - 16:56

Lakrits och Eucalyptus låter spännande. Jag vill önska min lillasyster en plastfri jul, det tog 13 år innan jag “slapp” vara ensambarn och min lillasyster föddes och det var den bästa dagen i mitt liv och även nu 23 år senare är hon fortfarande stjärnan i mitt liv och lyser upp min dag så hon är värd något extra!

Svara
Nina Björkman 24 december, 2020 - 19:04

Körsbär lockar mig. Visste inte om att detta fanns! Wow hoppas vinna!
Ministervögen 25, 22762 Lund

Jag vill ge mina barn Elin 13 år och Olivia 10 år en plastfri jul!

Svara
Camilla 24 december, 2020 - 19:20

Raspberry/vanilla innehåller ju mina två favoritsaker, hallon och vanilj, så det känns ju som garanterad succé!
Jag önskar en plastfri jul till min klimatmedvetna storasyster som faktiskt heter Cecilia, precis som du!

Svara
Nina Lindgren 24 december, 2020 - 19:48

Önskar mina Nära & Kära en plastfri Jul Skulle vara väldigt spännande att få testa Hallon.

Svara
Kristina B 24 december, 2020 - 19:55

Lakrits/Eucalyptus plastfria tuggummin skulle jag vilja ge min yngre bror i julklapp för att han ska ha några bra sådana att tugga på när han försöker sluta röka. Det skulle ju vara toppen om han gillade dem så mycket att han inte hade tid med cigaretterna.

Svara
Karin Brandenberg 24 december, 2020 - 19:56

Hallon & vanilj två smaker att gilla. Att vara plastfri är inte illa. Alla måste vi hjälpa till om vi havets läckerheter i framtiden äta vill. Hoppas nu på att True Gum vinna och få vara julens lyckligaste plast-fria kvinna

Svara
Cheyenne 24 december, 2020 - 19:59

Plastfria tuggummin i Hallonsmak som jag och min lillebror kan tugga på när vi efter jullovet måste ta itu med läxorna igen. Det önskar vi oss! Tuggummin alltså, inte läxor… 🙂

Svara
Anna 24 december, 2020 - 20:12

Min vegansyster! När jag går i läderkängor kväver hon fötterna i plast. Tja…

Svara
Rebecka N 24 december, 2020 - 20:35

Jag hade önskat en plastfri jul till en vän till mig som tuggar otroligt mycket tuggummi. Hennes standard är att ta 3-4st åt gången varje gång hon tuggar. Är därför mest nyfiken på de med mintsmak för att då kunna bjuda henne, men kanske inte först presentera dem, för att sedan höra hennes reaktion (som förmodligen blir väldigt positiv) och då sen kunna sälja in dessa för henne. Att få en person som tuggar 10-15 tuggummin per dag att välja plastfritt hade ju varit bra för allt och alla!

Svara
Charlotte 24 december, 2020 - 20:42

Önskar hela vår värld en plastfri framtid! Tycker alla verkar goda, men Cherry mints skulle jag testa allra först!

Svara
Filippa Norling 24 december, 2020 - 20:45

Önskar mina småsyskon en plastfri jul. Mynta verkar riktigt spännande att få prova.

Svara
Anna 24 december, 2020 - 20:46

Detta skulle jag vilja ge till min veganska kompis Sandra som nog skulle älska lakritsmaken. Den är sååå God! 😀

Svara
Alva Efraimsson 24 december, 2020 - 21:36

Önskar min syster en årsförbrukning av tuggummi. Svarta vinbär lät spännande!

Svara
Alexandra Kristofersson 24 december, 2020 - 22:13

Jag önskar mig själv en plastfri jul! Och så tycker jag att hallon/ vanilj låter som en spännande smak på tuggummi 🙂 God Jul!

Svara
Liv Carlson 24 december, 2020 - 22:20

Mojmoj (svårt med rrr när man är liten 😉 ).
Hallon!

Svara
Emelie B 24 december, 2020 - 22:22

Min fina kollega Annika vill jag önska en god plastfri jul! Hon inspirerar oss alla kollegor och barn på vår förskola att vara snälla mot vår planet och hur vi kan göra insatser för vår miljö varje dag. Lakritsälskare som både hon och jag är så är smaken man är mest nyfiken på given!

Svara
Therese 24 december, 2020 - 22:42

Hela min fina familj. Smaken hallon och vanilj låter gott. Jag har testat mint pastillerna, så goda. Å mina barn gilla dom med

Svara
Maria 24 december, 2020 - 22:44

Jag vill önska mina barn en plastfri jul! Jag hade ingen aning om att det finns plast i tuggummi, men nu när jag vet det vill jag ju såklart undvika det. Mina barn hade älskat hallon vanilj, medan jag dessutom tycker lakrits och eukalyptus låter spännande!

Svara
Sofia Azelius 24 december, 2020 - 23:16

Satt precis och talade om att rensa ut så mycket plastleksaker som möjligt gör barnen. Varför inte introducera plastfria tuggummin på samma gång? Inom ett år är vi förhoppningsvis mer platsfria än idag. Hallon tror jag går hem.

Svara
Sophie 24 december, 2020 - 23:35

Hallon och vanilj låter som en supergod smak. Jag småäter hela tiden och det ser jag på min vikt , att ha tuggummin ständigt redo att intas från True Gum vore ju toppen. Både för min hälsa och naturen.

Svara
Annis 24 december, 2020 - 23:41

Är frågan vem man vill dela med sig till eller vem som borde plastbanta. Plastfri jul i plastbanta, superenkelt svar, mina grannar! Bor i ett hyreshus, hög medelålder och här är det så himla mycket plast i återviningen, de gör som de alltid gjort och lyssnar inte och h0ller inte på med sådant där “miljötjafs” när jag sa att tycker det är bra med sortering. Vi har väldigt bra sortering och enkelt att sortera.
Plastfri som att dela med sig, oxå enkelt, min storebror han tuggar mycket tuggummi och inte möe för miljö och plastbantning han heller.
Skulle vilja testa mint

Svara
Sanna 24 december, 2020 - 23:45

Åh, vilken fantastiskt vinst! Här hemma har vi faktiskt lite smått börjat plastbanta, och det är något jag hoppas ska inspirera även mina föräldrar och andra runt omkring oss. Målet inför nästa jul är att vi ska ha fått bort minst hälften av den plast vi idag har här hemma.

Fastnade lite extra för smaken Black Currant som jag tror smakar riktigt bra.

Kram Sanna

Svara
Hanna 24 december, 2020 - 23:49

Min syster! Hon är precis som jag, och tuggar otroligt mycket tuggummi. Går åt flera förpackningar i veckan. Hallon och vanilj låter riktigt sött och gott!

Svara
Pia 24 december, 2020 - 23:58

Barnen i de familjer som jag under året hjälper. De saknar ibland vanlig mat och hygienartiklar som toapapper och tandkräm. Tuggummi och framför allt just detta plastfria vore trevligt att ge,
Har inte smakat på tuggummina men mint lockar mest.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More