Välkomna hit alla nya läsare!!!

av Cecilia Folkesson

Det har droppat in en hel del nya läsare här på senaste, så kul!
Tänkte köra en liten kort presentation och sen är det bara att fråga på i kommentarerna nedan.

 

Jag heter Cecilia Folkesson, är 37 år och bor med 3 småkillar och man utanför Borås. För några år sen sålde vi vårt enorma, nyrenoverade hus med alldeles för många våningsplan och badrum, rensade ut och gjorde oss av med allt onödigt och drog på föräldraledighet på Bali med våra tre småkillar. En helt fantastisk tid som jag inte hade bytt bort mot något!

→ Här finns alla rese-inlägg

 

Från Bali till 26 kvm

När vi kom tillbaks flyttade vi till ett superlitet hus på 26 kvadratmeter på landet och fick utedusch och mulltoa på köpet. Nu har barnen fått små egna rum, nytt kök är fixat likaså riktig toa och dusch inne. Alla nöjda och glada och vi slipper spendera hela vår lediga tid på att städa utrymmen vi aldrig använder och hålla ordning på saker vi inte behöver. (Men det ska inte stickas under stolen med att 55 kvm kan bli lite litet med alla vinterkläder och all tvätt…)

Även om vi är tillbaks i vardagsrutiner med jobb, aktiviteter, och enligt mig alldeles för mycket rutiner, försöker vi att vara så spontana vi kan och resa så mycket plånboken tillåter.

 

Kostrådgivning och miljösmart shop

Jag är utbildad kostrådgivare (kostrådgivning finns här) och vi äter mest gluten- och mejerifritt här hemma. En av våra killar har alopecia så vi fokuserar väldigt mycket på bra, ekologisk mat utan massa tillsatser.

→ Våra recept finns samlade här

 

Jag driver även en webshop med ekologiska och miljösmarta produkter som du hittar här. Det kommer snart in fler spännande nyheter så håll utkik närmsta veckorna!

 

Följ mig här

Gillar du bloggen finns jag även på bloglovininstagram och Facebook, följ mig gärna där!

 

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Tina 7 april, 2017 - 10:57

Är en 21 årig tjej som fick diagnosen Alopecia för 2 år sen. Tappade större och större fläckar och när de var som värst hade jag en enorm fläck på ena sidan av huvudet och småfläckar på andra ställen. Så mycket lidande för ett “tillstånd”, var mycket ledsen under lång tid. Blev behandlad med stark kortison i hårbotten men fick mest röda utslag av det. Håret kom spontant tillbaka efter ett års tid men var fortfarande väldigt skört. Googlade runt och fann att gluten kunde orsaka alopecia, hittade också din blogg där du berättade om din son Sid. Var inte ens ett svårt beslut, har dessutom ingen nästäppa eller diarré längre. Har också funderat på att testa mig för glutenintolerans men att äta gluten i tre veckor känns verkligen inte lockade. Varit glutenfri i fem månader nu och håret? Ja, det är fint nu. Inga nya fläckar.
Äter fortfarande mejeriprodukter (dricker aldrig mjölk men äter fet yoghurt, smör och grädde ibland) och tänker fortsätta med det så länge jag mår bra av det. Tack för en bra blogg, så inspirerade!!

Svara
Cecilia Folkesson 21 april, 2017 - 09:59

Hej Tina!
Härligt att höra! De tär inet alls säkert ett glutentest visar att du är glutenintollerant. Du har ju redan märkt av hälsofördelarna, så tycker du ska skippa att reta kroppen med gluten. Kul att du mår bättre! Tycker du ska googla AIP. Man tar steget längre och äter antiinflammatoriks kost. Har hjälpt många med alopecia. Jag kör inte det med Sid utan låter honom välja det själv om han vill när han blir äldre. Det är betydligt krångligare än att “bara ” utesluta gluten och mjölk. Stort lycka till! Och förstår att det måste vara skitjobbigt med alopecia.

Kram!

Svara
Rebecca 8 april, 2017 - 18:08

Bali låter underbart! Är lite nyfiken på vad din man jobbar med? 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More