träningshets

3 tips hur du skippar träningshetsen

av Cecilia Folkesson

När jag “bara” hade två barn och inte lika många projekt på gång kunde jag inte förstå hur man kunde skylla på tidsbrist när det kom till träning. “Alla har tid, man får prioritera och det är bara lata som inte hinner” brukade vara mina måtton.

Förlåt!

 

Nu sitter jag i precis samma sits själv. Jag hinner verkligen inte träna!! Jag kan inte prioritera om min tid för att hinna. Och jag är inte alls lat. Jag bara hinner inte. Och det blir ju inte bättre av alla träningsglada människor på social medier som inte verkar ha något annat än massa tid, muskliga kroppar och perfekta träningsoutfits.

 

Så gör du för att skippa träningshetsen:

– Avfölj alla Instagramkonton som ger mer stress och träningshets än motivation.

– Sätt en tidsplan. När kommer du ha mer tid? Satsa på att komma igång med träningen då, och strunta i att ens tänka träning fram tills dess.

– Sätt uppnåeliga mål. 5 minuters träning ÄR faktiskt bättre än ingen träning alls. Kör en tävling med barnen, de cyklar du springer, gå eller cykla till jobbet någon dag i veckan, gå en promenad efter barnen har lagt sig. Allt är bättre än inget.

 

(Ska väl tilläggas att jag tidigare var av åsikten mindre än fyra träningspass per vecka inte kunde kallas träning…)

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Ida 5 april, 2017 - 09:24

Passar mig utmärkt att du tar upp detta nu. Jag har varit av exakt samma åsikt som du och vad händer? Jo nu sitter jag här som en sönder stressad småbarnsförälder. Jobbar heltid som lärare vilket är allt annat än harmoniskt. Har en 1.5 åring och en 4 åring, en sambo som arbetar skift. Jag är supernoga med kosten, verkligen brinner för att vi ska äta ren vällagad mat från grunden utan tillsatser, gluten, mjölk och socker. Jag har idrottat hela livet på ganska hög nivå, med minst 4-5 pass i veckan. Jag har sista åren pressat in 4-5 pass i vår annars stressade tillvaro med rust av hus och att vara försöka vara med familjen. Har gått upp supertidigt och tränat alternativt sent på kvällen efter läggning. Min kropp är hela tiden inställd på jakt eller flykt. Nu sitter jag här med tryck över bröstet och blir sjuk stup i kvarten. Ska verkligen ta till mig av dina tips. Slow life är mitt nya…hehe

Svara
Cecilia Folkesson 21 april, 2017 - 09:49

Man måste stressa ner när det blir för mycket! Det bli orimligt och man mår mer dåligt än bra av det i slutändan. Och livssituationen kommer ju ändras. Det gör ju faktiskt inget om man drar ner på träningen ett tag. Bara sunt! Lycka till med allt 🙂
Kram

Svara
Jennifer 6 april, 2017 - 14:24

Mammaledig med 3 barn hemma för tillfället. Som två stora (5 och 3,5 år) börjar på 14 timmars i höst efter att ha varit hemma på heltid i 5 månader (minstingen är 4 månader). Det har varit härliga men ändå riktigt skitjobbiga månader. Jag är ju hemma-mamma, hur kan jag vara så stressad just nu? Men med facit i hand så är det mkt att styra med bebis, hjärn-gympa för kidsen, mat och städ. Vi har köpt oss ett hemma-gym och därför får jag nu till tre 30-min pass i veckan. Lite kanske många tycker med tanke på att jag inte behöver ta mig någonstans. Men jag är nöjd och glad. Klart jag vill träna me i en drömvärld. Men jag vill även hålla ihop psykiskt och inte stressa upp mig över träningen.

Styrka till dig som fixar att rodda ett eget företag med hela livspusslet med familj och allt som hör till.

Svara
Cecilia Folkesson 21 april, 2017 - 09:52

Fast att vara hemma-mamma med 3 barn är svin-stessigt! Mest för att man inte får någon som helst lugn och ro. Att du får ihop passen hemma är ju kanon! Vi mammor måste sluta stressa!

Tack och kram!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More