Välj springcykel – skippa stödhjulen

av Cecilia Folkesson

När vi inte spelar fotboll hemma brukar det cyklas. Både Zion och Sid började med spingcyklar eller balanscyklar som det också kallas. Och nu är det snart Otis tur att börja öva! En springcykel är alltså en tvåhjuling utan trampor.

Att lära sig cykla handlar om att utveckla ett bra balanssinne och när man inte blandar in trampor är det ett mindre moment att hålla koll på. Att sparka sig framåt är en mer naturlig rörelse för barn.

Cyklar med stödhjul hämmar utvecklingen av balansen och gör ofta att barnen lutar åt fel håll i kurvor. Så mer sparkcyklar år barnen!

På bikester hittar du massa olika modeller av springcyklar:

 

Bikester_WISHBONE_3IN1
För de allra minsta:

Wishbone 3in1 passar från redan 12 månader och upp till 5 år. Man börjar med tre hjul för att lära de allra minsta att hålla balansen och ta sig framåt. När det är dags för nästa steg, att lära sig balansera på två hjul, monteras det tredje hjulet lätt av. Cykeln växer tillsammans med barnet och passar upp till 5 år. Ännu ett plus är att Wishbone ett miljö- och hållbarhetstänkande företag som gör sina cyklar i naturliga material som björk och bomull.

 

bikester_S'COOL_PEDEX
För de mellanstora barnen:

S’cool pedeX wood one är en klassisk springcykel som passar barn från 2 år eller från 85 cm. Ramen är gjord i bambu och sadelhöjden är justerbar. Denna balanscykel väger bara 3,3 kilo, vilket gör det extra lätt för dom små att manövrera.

 

bikester_EARLYRIDER
För dom lite större:

Early rider trail runner passar de lite äldre barnen, 3-4,5 år. Denna springcykel har skrovliga luftdäck som passar perfekt på skogspromenaderna och även på grusvägar.

 

Bikester som jag samarbetar med har ett stort utbud av cyklar och tillbehör som passar hela familjen. Lycka till i cykeldjungeln!

 

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Ulrika Persdotter Dahlberg 1 oktober, 2015 - 17:18

Hej och grattis till utmärkelsen på Green Match hemsida! Där hittade jag dig. Heja oss! Tillsammans gör vi skillnad. / Ulrika Chic & Fair https://chicandfair.wordpress.com/

Svara
Cecilia Folkesson 4 oktober, 2015 - 21:09

Tack det samma 🙂
// cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More