Glutenfria pannkakor i stora lass! När barnen får välja vill dom ha pannkakor. Igår fick dom sin vilja igenom:
Glutenfria pannkakor
1 dl mandelmjöl
1,5 dl havremjöl [annonslänk]
1 msk fiberhusk
3 ägg
6 dl nötmjölk
Gör såhär: Blanda de torra ingredienserna först. Häll på hälften av mjölken. Knäck i äggen och häll på resten av mjölken. Låt stå en stund och späd med mer vätska om det blir för tjockt. Stek i kokosolja eller smör. Lättast är att steka små pannkakor. Servera med uppvärmda hallon och kokossirap.
3 nöjda pannkakstjuvar.
9 kommentarer
Eftersom du har havremjöl i pannkakorna är de inte glutenfria.
Vanlig havre är kontaminerad med vete. Ren havre är inte heller alltid lämplig för glutenintolleranta.
detta är en glutenfri produkt, då borde det väl vara glutenfritt? // Cecilia
Menar du att havre är glutenfritt eller att du använde ren havre (t.ex. Sempers rena havre) som det står glutenfritt på?
Havre i sig må vara glutenfritt men odlas på marker där annat har odlats tidigare och det går inte att garantera då att havren kommer under 20ppm så som rekommendationerna för glutenfritt är i Sverige.
I Australien (om inte minnet sviker mig allt för mycket) avråder man från havre helt om man är glutenintollerant då havre innehåller ett protein som motsvarar vetets gluten.
I slutändan är det hur man mår som är det viktiga. En person klarar av att äta ren havre medan en annan inte gör det och båda två har samma diagnos, celiaki.
Hej Alexandra!
Jag använder Urtekrams glutenfria havremjöl. Ingen som är superkänslig i vår familj 🙂
// cecilia
Kokossirap låter fantastiskt gött till pannkakor
SUPERgott!
Den sockerfria sylten är den sötad med något annat? Om inte vart köper du den?
Det är bara uppvärmda bär 🙂
// cecilia