Vad gör LCHF med tänderna?

av Cecilia Folkesson

Så då har man varit hos tandläkarn också. Jag hade inte fått en kallelse på väldigt länge och det visade sig att jag hade fått två st till en av våra gamla adresser. Vi har flyttat 2 ggr på 3 år så det kanske inte var så konstigt… Men men. Jag hade i alla fall inte vair hos tandläkarn på nästan två år, så nu var det verkligen dags. Sist jag var där hade jag flera början till hål.

Nu har jag ju hållit mig till LCHF i två år, så jag var extra spänd över resultatet. Med tanke på “hur farligt det är med LCHF” (dvs naturlig kost) borde väl mina tänder vara i extrem fara… Men så var ju självklart inte fallet. År av sockerfri mat och väldigt få mellanmål och småätande hade så klart gjort sitt. Precis som jag trodde. Avstannad av karies. Ingen ny. Allmänt jättebra munhälsa.

Herr tandläkare var imponerad. Jag var nöjd.

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Jennifer 15 maj, 2013 - 13:25

Det är bara kolhydrater som ger upphov till karies så inte så konstigt ^^ Förstår inte hur någon kan säga att LCHF är dåligt för tänderna..
/blivande tandläkare

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More