Ugnsbakade äpplen

Ugnsbakade äpplen

av Cecilia Folkesson

annonssamarbete Bodystore

 

Ugnsbakade äpplen – om du gillar äpplen måst du testa dessa!

Dessa ugnsbakade äpplen funkar både som dessert och ett lite lyxigare mellanmål. För vegansk/mjölkfritt alternativ – använd tex kokosyoghurt.

 

 

Ugnsbakade äpplen

 

Ugnsbakade äpplen

 

Topping:

  • Yoghurt (jag använde kokosyoghurt)
  • Hackade hasselnötter
  • Glutenfri granola (se recept längre ner)

 

Gör såhär:

  1. Skär av toppen av äpplet och gröp ur kärnhuset.
  2. Ugnsbaka i 175 grader med kanel och lönnsirap eller annan sötning (skippa sötning om du vill) i ca 15-20 minuter.
  3. Fyll med yoghurt du gillar, jag använder kokosyoghurt.
  4. Toppa med granola och hasselnötter.

 

 

Glutenfri granola

  1. Mosa bananen och blanda ihop med smält kokosolja och nötsmör.
  2. Rör i resten av ingredienserna, ugnsbaka i 175 grader i ca 15-20 minuter. Rör om efter halva tiden.

 

 

 

Fler goda glutenfria mellanmål

Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

0 Kommentar
1

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More