Ugnsbakade äpplen – om du gillar äpplen måst du testa dessa!
Dessa ugnsbakade äpplen funkar både som dessert och ett lite lyxigare mellanmål. För vegansk/mjölkfritt alternativ – använd tex kokosyoghurt.
Ugnsbakade äpplen
- Äpplen (gärna svenska)
- Kanel
- Lönnsirap (eller: Yaconsirap, honung eller likande)
Topping:
- Yoghurt (jag använde kokosyoghurt)
- Hackade hasselnötter
- Glutenfri granola (se recept längre ner)
Gör såhär:
- Skär av toppen av äpplet och gröp ur kärnhuset.
- Ugnsbaka i 175 grader med kanel och lönnsirap eller annan sötning (skippa sötning om du vill) i ca 15-20 minuter.
- Fyll med yoghurt du gillar, jag använder kokosyoghurt.
- Toppa med granola och hasselnötter.
Glutenfri granola
- 1 banan
- 0,5 dl nötsmör
- 0,5 dl kokosolja
- 1 dl kokosflingor
- 5 dl glutenfria havregryn
- 1 msk kanel
- Mosa bananen och blanda ihop med smält kokosolja och nötsmör.
- Rör i resten av ingredienserna, ugnsbaka i 175 grader i ca 15-20 minuter. Rör om efter halva tiden.
Fler goda glutenfria mellanmål
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: