Quinoafrallor – Glutenfria
Om du har kokt quinoa över, testa dessa glutenfria quinoafrallor. De är glutenfria, veganska och nötfria – så passar de flesta!
Quinoafrallor
- 2,5 dl kokt kall quinoa
- 2 dl teffmjöl
- 2 dl boveteflingor
- 2 dl linfrön
- 2 dl solroskärnor
- 0,5 dl chiafrön
- 0,5 dl psylliumhusk
- 1 msk bakpulver
- 2 tsk salt
- 7 dl vatten
- 2 msk kokosolja
- 1 msk lönnsirap (kan skippas)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Blanda torra ingredienser
- Koka vattnet och blanda i kokosoljan, rör ner tillsammans med lönnsirap.
- Blanda noga och låt vila ca 30 min.
- Forma 12 frallor, pudra över lite teffmjöl och grädda i ca 40 min.
- Låt svalna på galler.
Dessa är absolut goda färska, men får du några över – förvara i kylskåp eller frys in. Värm gärna upp innan servering.
Fler recept på glutenfritt bröd
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
1 Kommentar
[…] – Paleo Morotsfrallor – Paleo Nöt & Fröbröd – Paleo Sesamknäcke Quinoafrallor – Veganska Zucchinifrallor – […]