I helgen testade jag att göra en ny variant av fiskburgare – torskbiffar! Barnen var inte överförtjusta, de gillar mest laxburgarna. Men att göra fiskbiffar är ett bra sätt att variera måltider med fisk.
Torskbiffar med wasiabikål och avokadomos
Dessa biffar är superenkla att göra och man kan variera fisken och smaksättningen. Gillar man inte koriander, skippa även ingefäran och testa att göra dem med tex dill och citron istället.
Torskbiffar
(ca 8 st, 4 portioner)
500 gram torsk
2 ägg
3 msk bovetemjöl
1 rödlök
1 msk färsk ingefära
1 nypa chilliflakes
Färsk koriander
Salt
Gör så här:
– Tina fisken.
– Blanda ihop ägg, bovetemjöl hackad rödlök, riven ingefära och chiliflakes.
– Mixa snabbt i matberedare tillsammans med fisken.
– Rör i hackad koriander och salt.
– Stek små biffar i olja eller smör. Smeten blir rätt lös, men den stelnar i pannan.
Wasabikål
Vitkål eller spetskål
Svartkål eller grönkål
1-2 klyftor vitlök
1 klick wasabi
1 skvätt tamarisoya (eller vanlig soya)
1/2-1 lime
1 msk oskalade sesamfrön
Gör så här:
– Strimla kålen. Man kan blanda t.ex. svartkål och vitkål eller välja den kål man har hemma eller hittar i butiken.
– Skiva eller hacka vitlöken.
– Rör ihop wasabi med tamarisoja, pressad lime och ca 1 msk vatten.
– Fräs vitlök och kål i olja och slå på wasabi-röran. Tillsätt lite mer vatten om det behövs. Kålen får gärna vara lite krispig.
– Strö över sesamfrön.
Avokadomos med lime
Avokado
Lime
Koriander
Salt & Peppar
Gör så här:
– Räkna med 1 avokado per person.
– Mosa avokado och rör i pressad lime. Smaka av och anpassa mängden lime efter antal avokado.
– Hacka koriander och rör ner i avokadomoset. Smaka av med salt och peppar.
Missa inte alla recept!
I min receptbank hittar du nyttiga frukostar, mellanmål, desserter och middagar. Alltid glutenfritt och oftast utan mjölkprodukter!
Följ mig här:
Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram
2 kommentarer
Åh vad gott detta såg ut. måste testa!
Kul att höra 🙂
Hälsningar Cecilia