Taco-lunch och halsfluss?!

av Cecilia Folkesson

När ett lunchställe kommer på denna idéen: tacobuffe varje dag, då måste man gå och äta en tacolunch lite då och då. Detta var en sån dag.

Träningen ligger på fortfarande på hyllan, och när en kund idag sa att om man har ont i halsen utan att vara förkyld är det ofta HALSFLUSS! =antibiotika. Jag gillar inte antibiotika. Alls. Nån som vet? Halsfluss eller bara ont i halsen?!

 

Du kanske även gillar detta

10 kommentarer

Ulrika 2 juli, 2012 - 21:31

Hoppas inte att det är halsfluss, jag har också ont i halsen utan att vara förkyld. Det har hållt i sig från och till några veckor nu. Blir ingen träning heller, vågar inte så länge halsen gör ont. Berätta gärna hur det går.

Svara
M 2 juli, 2012 - 22:01

Men nej, jag har haft bara ont i halsen flera gånger och det har gått över av sig själv. Däremot om man har jätteont i halsen, så där så man nästan inte kan svälja normalt. DÅ kan det vara värt ett besök till vårdcentralen. 🙂 Krya på dig!

Svara
Caroline B 2 juli, 2012 - 22:37

Jag får himla ont i halsen varje år vid den här tiden, och jag är gräsallergiker, dock kliar ögonen också men jag är ej förkyld…
Detta är ju min egna diagnos 🙂 men jag tror stenhårt på att jag får ont i halsen pga gräspollen 😉

Caroline b

Svara
Ulrika 2 juli, 2012 - 22:59

Har du halsfluss så kan du knappt ta misste på det. Det gör vansinnigt ont och hela halsen är uppsvullen och med massor vita varbölder på mandlarna. Jag hade det i början av april, just vid påsk, och vägrar att ta antibiotika. Har fått för mig att om jag genomlider den typen av bakterisjukdom utan antibiotika så blir mitt immunförsvar bättre inför nästa attack. Kan det stämma? Halsfluss brukar ge hög, hög feber men som du skrev nästan inga andra förkylningssymptom. Hoppas inte du har det och hoppas du klarar dig utan starka mediciner. Jag gurglade och drack pressad citron med lite honung och ingefära. Hade redan så pass ont att det knappt ens sved i min såriga hals…

Din blogg är fantastisk! Tack!
Jag har under de senaste månader varit duktig med träning (cykling, kickbike , bootcamp och achtangayoga) och kost. Inte strikt LCHF men på god väg. Men nu är jag hemma i sverige och sommarjobbar på cafe och catering och redan efter en vecka är jag inne i dåliga vanor av bröd, lösgodis etc. Skäms och hoppas kunna ta mig i kragen och inte förstöra det jag lyckats bygga upp i vår.

Krya på dig.
MVH Ulrika

Svara
Lina 2 juli, 2012 - 23:05

Usch då. Min erfarenhet av halsfluss (brukade ha det flera gånger/år) är att man får hög feber. Krya på dig!

Svara
ceciliafolkesson 3 juli, 2012 - 16:27

tackar!

Svara
Terese 3 juli, 2012 - 07:56

Du får gå till doktorn och göra ett halsprov. Men har du inte någon feber är det nog inte halsfluss. Jag hade hög feber när jag hade det sist. Och det gick inte att svälja alls… Krya på dig!

Svara
Carro 3 juli, 2012 - 09:25

Kolla om du har vita fläckar/prickar på mandlarna det har man vid halsfluss. Krya på dig!

Svara
ceciliafolkesson 3 juli, 2012 - 22:36

Inga mandlar kvar 🙁 men det var nog ingen fara, för nu känner jag mig frisk igen. Tur !!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More