Sotpotatis med mynta

Sötpotatis med mynta

av Cecilia Folkesson

Sötpotatis med syrlig yoghurt, mynta och granatäpple. 

Om du gillar sötpotatis vill du inte missa detta! Sötpotatisen får en söt och god smak när man bakar den. Tillsammans med syrlig yoghurt, krispiga granatäppelkärnor och mynta blir det en fantastiskt god kombo.

Kan vara något av det godaste jag ätit!

 

Video: Se hela receptet här

 

Sotpotatis med mynta

 

Sötpotatis med mynta

(2 port.)

  • 2 st sötpotatisar
  • Olja
  • Salt
  • Ca 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk sumak (kan uteslutas)

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär snitt/skivor ner i potatisen, men inte ända ner. 
  3. Ringla över olja och salta. 
  4. Baka i ugnen tills de är mjuka (ca 45 minuter beroende på storlek)
  5. Bred ut på yoghurten på fat, ringla över olja och strö över sumak.
  6. Lägg på den varma potatisen och all topping. 

 

Topping

  • Salt & svartpeppar
  • Granatäpplekärnor
  • Rostade hasselnötter
  • Honung efter smak
  • Färsk mynta
  • Citronzest

 

 

Fler recept med sötpotatis

Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More