Sötpotatis med tonfiskröra – en riktig god lunch!
Sötpotatis är verkligen en av mina favoriter. Och denna bakade sötpotatis med tonfiskröra är magisk god! Och tonfiskröran går att använda till annat också. Testa att ha den i wraps till exempel.
Video: Se hela receptet här
Bakad sötpotatis med tonfiskröra
(2 port.)
- 2 st sötpotatisar
- Salt & svartpeppar
- Olja
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluft)
- Dela sötpotatisarna på hälften.
- Gör några snitt i dem i rutmönster över de skurna sidorna.
- Lägg på plåt, ringla över olja, salta och peppra.
- Ugnsbaka i ca 40-50 minuter, beroende på storlek.
- Vänd upp och ner efter 30 minuter.
Tonfiskröra
- 1 dl turkisk yoghurt eller créme fraîche
- 2 msk majonnäs
- 1/2 rödlök
- 1 knippe dill
- 1/2 citron (eko) + citronzest
- 1 burk tonfisk i vatten
- Salt och svartpeppar
- + Spenat eller annan sallad
Gör såhär:
- Hacka dill och rödlök
- Häll av vattnet från tonfisken.
- Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med citron, salt och peppar.
Fler recept med sötpotatis
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: