På julen kommer fikonen och dadlarna fram. Oskyldiga så rackare, helt naturliga. Eller inte. Socker innehåller ju dom såklart. Och i massor dessutom.
Dadlar: 70 gram sockerarter /100 gram
Fikon: 51 gram sockerarter /100 gram
Och även om sockret kommer från naturen är det minst lika dåligt för kroppen som allt annat socker.
9 kommentarer
Bra jag blev påmind! Baconinlindade dadlar är min favorit i Tapas – nu förstår jag varför (har medvetet blundat).
Är det verkligen lika dåligt som vanligt raffinerat socker? Eller menar du att det är “farligt” för dem som är sockerberoende? Jag trodde att frukt är bra kolhydrater om man vill äta lite mer än 20 g/dag.
Jag menar att det ger samma effekt i kroppen. Så för den sockerberoende, lika illa, för den som vill äta ren mat är självklart honung och dadlar ett bättre val 🙂
Och för extra kolhydrater tycker jag nötter, rotfrukter och grönsaker är ett bättre alternativ 🙂
Jag funderar lite över samma som helena. Jag tycker att det naturliga går före det onaturliga, hellre en bra honung än en massa kemiskt framställda sötningsmedel faktiskt! men vill gärna höra hur du tänker om frukt o så..
Absolut är det så. Jag äter helst inga sötningsmedel, och definitivt hellre honung och dadlar än vitt socker om jag måste välja. Men de påverkar blodsockret väldigt mycket båda två, och det är vad jag tycker är dåligt 🙂
Jag är helt med dig, om man är riktigt sockerberoende så kan säkert en frukt trigga igång ett sug, jag tror man får känna själv hur känslig man är. jag är gravid nu och äter ibland en frukt med några nötter till och har bakat lite LCHF bak nu i jul, men märker att det faktiskt kan trigga igång ett sug . Så jag tror att efter min graviditet så blir det strikt LCHF ett tag för att verkligen bli av med sockerdjävulen, men jag tror att man ska lyssna på sin kropp nu, vissa perioder har jag känt ett ökat kolhydratssug och då äter jag det i form av mer grönsaker osv.
Hejsan,
Jag undrar hur lång är du?
170