896
PumpaBröd på butternutpumpa och kokos
7 dl finriven butternutpumpa
4 ägg
2 dl kokosmjöl
0,5 dl smält kokosolja
1 msk pepparkakskrydda
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk pressad citron
Pumpafrön
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och riv pumpan. Blanda pumpan med ägg, kokosolja, och pressad citron.
- Blanda ihop kokosmjöl, kryddor och bikarbonat.
- Blanda ihop allt och klicka ut i en form klädd i bakplåtspapper. Strö över pumpafrön.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timma.
7 kommentarer
Ser verkligen supergott ut! 🙂
Vilket härligt bröd! Kul idé att riva en pumpa och ha i!
Det ser jättegott ut! Undrar om man kan byta ut äggen så den blir vegan? Mot banan kanske?
Gitte/roesen.se
Har haft så mycket användning av dina recept-tips! Tack för en bra och inspirerande blogg, du är en stor förebild! 🙂
Hur är det med att frysa in brödet?
Har inte testat, men det borde inte vara några problem. Smidigt att skiva innan 🙂