Tävling: En annorlunda tidning om barn.

av Cecilia Folkesson

Jag kan känna att saker jag gör ibland är väldigt motsägelsefulla. Jag älskar ekologiskt, jag gillar inte överkonsumtion och jag gillar inte dieter. Men ändå sitter jag och bläddrar i Mama och Vi Föräldrar så snart jag är på BVC och drömmer mig bort bland åkpåsar för flera tusen… Och det finns ju inga andra direkta alternativ. Trodde jag.

Tills jag fick hem Nära Barn. En tidning med barnperspektiv som är helt tvärtemot de vanliga tidningarna om barn. Inga plastiga annonser, inga modereportage med stylade barn, inga så-blir-du-smal-direkt-efter-födsel-reportage. Lite mindre hets, lite mer äkta. Det gillar jag.

Vinn en helårs-prenumeration av Nära Barn
Skriv en kommentar om varför du vill ha dessa nummer av Nära Barn hem i brevlådan. Vinnare presenteras måndagen den 20:e oktober.

Lycka till!


Tävlingen avslutad!

Grattis Camilla Johansson, du vann helårsprenumerationen. Och tack till alla ni som var med : )

 

Du kanske även gillar detta

37 kommentarer

Maria Josefine 17 oktober, 2014 - 12:57

Jag skulle vilja prova en annorlunda “föräldratidning” tycker att de flesta tidningar handlar om samma saker och som du är fullsmockat med reklam om de senaste inne grejorna. Låter intressant att läsa något vettigt =)

Svara
Carina 17 oktober, 2014 - 13:06

Har nyligen blivit farmor ❤️och inser att det har hänt
massor sedan mina egna barn var små! Jag skulle vilja lära mig mer om hur jag kan stötta och glädja både nykomlingen och de nyblivna föräldrarna – och den här tidningen verkar ha en sund inställning

Svara
Sabina 17 oktober, 2014 - 13:07

Jag vill ge denna tidning till en vän som just fått barn. Vore toppen om hon får en vettig tidning utan hets och mer jordnära, mer naturlig.

Svara
Emma 17 oktober, 2014 - 13:11

Jag skulle väldigt gärna vilja ha en prenumeration av Nära Barn eftersom det föräldraskap tidningen står för är precis det som jag själv gör mitt bästa för att praktisera. Dessutom ges tidningen ut av gamla vänner till mig, vilket förstås gör den än mer intressant. 🙂

Svara
Malin 17 oktober, 2014 - 13:17

Åååå precis vad jag behöver! Har jättesvårt att gilla alla de vanliga mamma/barn/gravidtidningarna men läser dem i brist på annat. Jag har BF om exakt en månad (17/11) och denna hade ju varit som en helt fantastisk present!

Svara
Erica Burén 17 oktober, 2014 - 13:48

Eftersom tidningen är som gjord för mig! Alla tidningar jag missat har innehållit intervjuer med mina förebilder, artiklar om allt jag har snöat in på; sjalar, BLW och mycket mer! Det var en aha-upplevelse första gången jag hörde talas om tidningen.

Svara
Lotta 17 oktober, 2014 - 13:58

Jag skulle vilja vinna en prenumeration av Nära Barn eftersom jag är så otroligt trött på de “vanliga” föräldratidningarna. Jag känner att det inte tilltalar mig och jag skulle så gärna vilja få läsa något mer alternativt. Jag är så otroligt trött på konsumtionshetsen och artiklar ett småbarnsliv som inte alls ser till barnets egna individuella behov. Jag tänker så annorlunda än de “flesta” som bara goes with the flow gällande föräldraskap och synen på barn och det skulle vara skönt med en tidning som ger referensstöd för mina tankar 🙂

Svara
Anette 17 oktober, 2014 - 14:05

Eftersom jag inte heller gillar överkonsumtion har jag dragit mig för att teckna en prenumeration på denna tidning. Jag har inte för mig själv kunnat rättfärdiga det som ett behov. Nu har jag dock känt mig lite som ett ufo tillräckligt många gånger på öf och babycafé för att önska mig en regelbundet återkommande alternativ läsning, där jag kanske till och med kan känna mig mainstream då och då.

Svara
Mona 17 oktober, 2014 - 14:53

Jag har blivit mormor och önskar ge tidningen till min dotter. Det är inte lätt att manövrera i dagens samhälle för att hitta bra information som baseras på barnets bästa. Att kunna läsa artiklar med andra perspektiv och slippa bli påtvingad en massa skräp, att få läsa om andra alternativa sätt än de gängse, få inspiration att orka och stå emot samhällstrycket är viktigt. Jag vill skänka henne tidningen för att den kan ge henne mod, hopp och styrka i sitt föräldraskap samt ge henne viktig inspiration i vardagen.

Svara
Kristina 17 oktober, 2014 - 15:06

Jag prenumererar redan på Nära Barn och tycker det är en jättebra tidning. Min syster ska få barn i februari och jag vill gärna vinna en prenumeration till henne så att hon och hennes sambo får inspiration till ett nära och lyhört föräldraskap redan från start med sin bebis.

Svara
Lotta 17 oktober, 2014 - 15:19

Hög igenkänning på det du skriver!

Åh jag skulle gärna vilja prenumerera på Nära Barn, har hört så bra om den. Om en dryg vecka kommer vårt andra barn med KS. Vi har väntat i 10 år efter första, både ofrivilligt och lite av ångest för hur allt gick så fel förra gången. Den här gången vill jag så gärna att allt ska bli bättre, allt ifrån förlossning via BB till tiden med bebis. Det är så mycket jag vill göra annorlunda, och har nu ett helt nyttt tänk som jag inte hade då, för 10 år sedan, mer åt tankarna i Nära Barn.

Svara
Camilla 17 oktober, 2014 - 15:30

För att jag som förstagångsmamma till Olle, tre månader, skulle behöva en fast punkt och klokskap i en kaosartad vardag. Tack och hej!

Svara
Klara Pettersson 17 oktober, 2014 - 17:01

Jag suktar efter tidningen men är student och ensamstående (till och från är pappa med i bilden men ja, det betalar inga räkningar direkt). Därför skulle det kännas som en otrolig pepp att vinna tidningen i ett år för att boosta föräldraskapet och även inspireras till ett bredare hälso-tänk, för alla två i familjen.

Svara
Stina 17 oktober, 2014 - 17:09

Åh…jag vill vinna ett års prenumeration så jag kan läsa en tidning utan att känna mig stressad eller hetsad till att köpa, för efter blir man inte lyckligare för de!!! Hetsen och stressen finns där i massor ändå! Jag strävar efter att leva ekologiskt och inte köpa en massa i onödan men det är svårt och man behöver hjälp att bli påmind hela tiden!
Tack för en bra blogg för övrig! Har en tio måmaders hemma så det är perfekt med tips på bra mat då BVC inte e världsbäst på de enligt mig =P
Mvh
Stina

Svara
Sandra Östlundh 17 oktober, 2014 - 17:57

Jag vill veta mer, lära mig mer, förstå bättre. Är ensam med min pojk och önskar stöd och utvecklas, att guida honom med mitt föräldraskap som grund i ett hållbart leverne, värdegrund i närhet, respekt, integritet, självkänsla och kärlek. Tidningen Nära Barn kan ge det stöd i mitt föräldraskap som andra tidningar inte ens är i närheten av.

Svara
Malin Fernström 17 oktober, 2014 - 19:08

Men ååhh! Jag som länge funderat på att testa denna tidning. Vore ju toppen att få vinna! Har efter min sista bebis av fyra(jordebarn) nu blivit mer medveten om eko och det var ju på tiden kan man tycka 🙂 Hon är dessutom mitt sjalbarn <3
Verkar vara en bra tidning hur som helst!

Svara
Rebecha Canestedt 17 oktober, 2014 - 20:05

Hej! Jag har den senaste månaden startat ett köpstopp . Jag känner att näää jag orkar inte vara med i detta hamsterhjulet av konsumtion och ska ha o ha. Jag har varit en shopping beroende och nu lever jag tvärtemot nu när jag fått mina ungar, mest för deras skull och miljön. Jag är såååå sjukt less på den där bilden av att man ska hetsa i sina jeans efter förlossningen. Barnrumsinspo står mig upp i halsen. Nu är det ekomat och tygblöjor och begagnat som gäller. Snälla jag vill så gärna vinna så jag kan få läsa nåt vettigt och känna att det finns fler som valt annorlunda.

Svara
Sofia Papadopoulos 17 oktober, 2014 - 20:49

Jag älskar att läsa och har prenumererat på diverse träningstidningar i hela mitt liv. Som nybliven mamma till Elliot 5 veckor ska jag avsluta flera av dessa prenumerationer och fokusera på en (eller kanske två tidningar). Nära barn låter som ett fantastiskt alternativ och det är ju aldrig fel att vinna saker.
Tack för en inspirerande blogg. Gjorde din omelett i ugn häromdagen och den blev succé.

Svara
Linda Jansson 17 oktober, 2014 - 21:04

Hej! Jag viĺl på min systers vägnar anmäla henne till denna tävling. När jag började läsa ditt inlägg så tänkte jag direkt på henne, om att tipsa henne om tidningen. När jag sedan läste, i slutet, att du lottar ut en helårsprenumeration så hade det ju varit en perfekt överraskning! Nina, min syster, fyller 21 år om 10 dagar, och har en BF 5 november med barn nr 2. 🙂
MVH Linda Jansson

Svara
Ida Johansson 17 oktober, 2014 - 21:07

För 10 veckor vändes vår värld upp och ner när våra första barn föddes. Vi fick tvillingar några veckor för tidigt men har nu kommit hem och startat vårt underbara familjeliv. Att ha tvillingar är otroligt häftigt! Det innebär dubbel lycka men också dubbelt jobb och dubbelt upp av allt praktiskt som behövs… Lite jordnära läsning, inspiration och spartips är varmt välkommet just nu!

Svara
gunilla ullenius 17 oktober, 2014 - 22:44

Jag bor i luleå, dottern i västerås. Snart blir jag mormor till min dotters son och hade velat vara nära. Nära-tidningen skulle kanske inte vara fel i det här läget med idéer och tankar om att vi alla gör så gott vi kan och att det räcker gott!

Svara
Ida 17 oktober, 2014 - 22:51

Apropå dyra åkpåsar! Jag faller också för liknade titt som tätt trots andra grundvärderingar. Efter föräldraledighet är jag tillbaka och undervisar i bland annat religion och buddhismen fick mig att vakna! “Man blir lyckligare om man lever osjälviskt och inte hela tiden strävar efter mer” Sååå sant! Jag sa upp iform- premunationen direkt och tackade ja till att ärva en fullt funktionell sulky till dottern (absolut inte den jag tänkt mig, men jättefräsch). Så jag byter gärna iforms hetsideal mot en sund föräldrartidning!

Svara
Tina 17 oktober, 2014 - 23:22

Ibland känner jag mig lite vilsen och ensam med mina tankar kring livet som tvåbarnsförälder. Ofta sätter jag ribban högt på allt jag ska göra, men kanske kan denna tidning stärka mig. Detta vore lyxen i mitt ibland smått kaotiska (men såklart även fantastiska!) tvåbarnsliv!

Svara
nina edström 18 oktober, 2014 - 08:01

Jag skulle skänka prenumerationen vidare till öppna förskolan i Nordmaling där många skulle kunna ta del av den. Tack för en trevlig blogg

Svara
Cajsa 18 oktober, 2014 - 10:29

Som ekonördig småbarnsmamma, påväg att flytta från stan till förort känner jag mig i skrikande behov av input i form av just det du beskriver att tidning nära barn tycks innehålla! Så trött på alla glossiga magasin som ger en ha begär som styrs av kommersialism istället för det jag tycker vi behöver; viktig och innehållsrik inspiration att må bättre, uppmuntras göra smartare val och leva ett ekologiskt lättare och mer meningsfullt liv; med familjen, vänner och hela världen! Jag hoppas jag vinner prenumerationen! Jag behöver den verkligen! Med vänlig hälsning, Cajsa

Svara
Jessika 18 oktober, 2014 - 11:21

Hej! Å, jag vill vinna för då skulle jag först sluka tidningen själv och sedan skicka över dem till en granne som skall flytta tillbaka till Irland. Jag tror hon och hennes Svenska vänner over there skulle älska den!

Svara
Elena Frödin 18 oktober, 2014 - 15:50

Hej, vilken möjlighet. Jag ser mig själv växa och utvecklas till en mer medveten och öppenhjärtlig individ tillsammans med barn. Min dröm som jag sakta men säkert håller på att förverkliga är att hjälpa barn och hjälpa sig själva genom att barnen blir mer medvetna om sina val i vardagen, bli närmare sina inre behov så att deras självkänsla ökar och hjälpa barnen att läka svårigheter i deras vardag när inte det finns vägledning från omgivningen och då de lätt kan känna sig ensamma och övergivna. Jag ser mig själv arbeta med barn genom frigörande målning och skapande med terapeutisk inriktning. Jag skulle läsa er tidning med närvaro för min egen lära och sedan skulle jag använda tidning tillsammans med barnen för att klippa, klistra och hjälpa dem att forma sina egna manifestationstavlor. Så att de kan titta på deras egna gjorda tavlor och fokusera på kärlek, glädje och kraft. Jag tycker er tidning är mänsklig, upplyftande och kärleksfull och jag blir väldigt glad och tacksam med tanke på att vinna en årsprenumeration. Tack för att ni gör det möjligt för vem det nu än vinner! =)

Svara
Camilla Johansson 18 oktober, 2014 - 21:36

Har en dotter på snart 4 år och har iom det insett livets skörhet, sårbarhet samt enorma kärlek. Är trött på all jämförelse och all yta som ska ses som perfekt. Längtar efter det äkta,det naturliga och det sanna. Är övertygad om att familjen skulle må mycket bättre av att våga hoppa av karusellen och satsa på det som verkligen betyder något! ♥

Svara
Cecilia Folkesson 20 oktober, 2014 - 20:51

Grattis Camilla!

Svara
Jeanette 19 oktober, 2014 - 05:29

Åh, texten i ditt blogg inlägg skulle nog kunna vara jag, alla dessa tidningar och “så mycket fint att vilja ha”. Jag fick mitt första barn ungefär samtidigt som du fick Otis. Får så mycket tips och tankar från din blogg. Precis som du så kände jag inte till Nära barn, men nu så, kollart upp den lite mer och så inteessant och mer verklig den känns – upp till bevis med ett prs prenumeration om den har det önskade djupet att erbjuda?

Svara
Beatrice Eriksson 19 oktober, 2014 - 08:21

För lite över 3 år sedan skulle jag komma att föda det mest fantastiska i världen, min son. Graviditeten och förlossningen blev inte alls som jag trott. 30kg + och efter väldigt svår förlossning med värsta gradens sfinkterreptur började min resa tillbaka till mitt gamla vanliga jag, en aktiv och fysisk person. Hela min mammaledighet hade jag fokus på mig själv för att hitta tillbaka till mig själv. Nu är jag gravid igen, snart halvvägs gången. Jag äter sunt, rör mig hälsosamt och denna gång blir det kejsarsnitt. Jag ser framför mig att jag kommer kunna njuta av en bättre och hälsosammare graviditet och framförallt ser jag fram emot att inte behöva ha fokus på min fysiska hälsa när andra barnet är här (hoppas jag redan gått igenom det värsta som kan hända).

Jag vill vinna prenumerationen för att få möjlighet att läsa en jordnära tidning som återspeglar verkligheten av att bli förälder och att ha ett eller flera barn, utan filter, utan perfektionism och utan försköning. Ser fram emot givande läsning!

Med vänlig hälsning,
Bea

Svara
tina 19 oktober, 2014 - 08:34

Jag är gravid med första barnet. Kan knappt ingenting om barn så behöver läsa på men jag tycker vanligtvis inte om “glossy magazines” då jag också är emot överkonsumtion och vill lära mig vad barn verkligen behöver och inte bli påverkad av reklam och onödiga artiklar. Dessutom bor jag utomlands (har adress i Sverige) och här finns inga bra tidningar alls.!

Svara
I 19 oktober, 2014 - 10:35

Förhoppningsvis är jag snart gravid för första gången och skulle verkligen behöva fler perspektiv än de “vanliga” på allt vad föräldrarollen innebär. Jag vill komma in i bra tankar och vanor från början!

Svara
Joanna nordlander 19 oktober, 2014 - 12:33

Äntligen en frisk tidning – tack tack tack för det. Fantastiskt bra initiativ att starta en sån tidning. Den skulle jag gärna vinna och då skulle jag ge bort den till en vän som har det tufft just nu❤️

Svara
lena sandin 19 oktober, 2014 - 13:04

Hej!
Väntar vilken dag som helst mitt andra barnbarn.
tidningen skulle oavkortat gå vidare till son och svärdotter.
Just bara för hur du presenterade den..
farmor Lena.

Svara
Anna 19 oktober, 2014 - 18:08

Hej Cecilia! Med en dotter på 1 år (första barnet) vill jag såklart ta del av tips på barns utveckling – då jag som förälder vill ge mitt barn det bästa. Har hört talas om att denna tidning är skrivet utifrån barnens perspektiv – och det är precis en sådan tidning som jag eftersöker!
Hoppas hoppas hoppas 🙂
Tack för en underbar blogg med goda recept!!

Svara
Therese Leonhed 20 oktober, 2014 - 20:12

Denna tidning står för samma som jag, så en sådan gåva skulle göra mer än min dag! All relevant info på en och samma yta, om det kan inte många andra tidningar skryta.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More