Plus 3 kilo på 11 veckor.

av Cecilia Folkesson

Pass nummer sju idag! PT Jonas tycker att jag ska öka 3 kilo i vikt, och helst muskler. Då behövs massa mat. Så nu har lagt min periodiska fasta på is. 9 veckor blev det totalt.

Jag testade frukost i måndags, men det kändes väldigt konstigt. Jag brukar älska frukost, men nu gick den knappt ner. Helt otroligt hur snabbt kroppen vänjer sig.

Men klassikern kaffe-kokosolja-ägg funkar. Så får jag se till att äta mer mat resten av dagen. Jag håller mig till fortfarande till mejerifritt, med vissa små undantag. Jag för till och med matdagbok, allt för att öka min tre hekto per vecka.

Om det hjälper mig att fixa mina pull ups, varför inte? Jonas ord är numera min lag. I alla fall i 11 veckor.

Du kanske även gillar detta

15 kommentarer

Annica 13 juni, 2013 - 05:40

Din PT…är han påläst om LCHF? Vad säger han om styrketräning på fastande mage? Hur mycket protein vill han att du äter nu för att öka muskelmassa? 1 1/2 g eller 2 g / kroppsvikt? Tänker du fortsätta med samma fettmängd eller är du ombedd att minska den en aning? Nyfiken 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 13 juni, 2013 - 08:58

Vi kommer gå igenom min kost nästa vecka. Återkommer då 🙂

Svara
Karin 13 juni, 2013 - 06:30

Kul! Go for it! Inte vanligt att en träningsbloggande tjej ska gå upp i vikt 🙂 I love it!

Svara
Cecilia Folkesson 13 juni, 2013 - 09:00

Haha 🙂
Säkert sant!

Svara
Jonas 13 juni, 2013 - 08:40

Men alltså. Om du tvunget vill ha aminosyror i omlopp under dina fastetider kan du ju äta mer sista måltiden alternativt äta just extra aminsosyror. Kalorimässigt har jag svårt att tro att du inte kan äta tillräckligt under ditt ätfönster. Mat är gott? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 13 juni, 2013 - 08:59

Mat är gott!
Vi kommer gå igenom min kost nästa vecka. Jag ska absolut ta upp detta med honom! Tack 🙂

Svara
Ida 13 juni, 2013 - 09:01

Du ska få ett frukosttips som just nu är min favorit. Jag har också haft svårt med frukosten ett tag nu, äter mejerifri lchf pga av att min dotter som jag ammar inte tål mjölkprotein. Var tidigare beroende av Rysk yoghurt och har äntligen hittat min variant. Mixa en avokado med en näve bär, vanlijpulver och ev lite kokosmjölk beroende på vilken konsistens du vill ha på din “yoghurt”. Toppa med riven kokos, eller lite nötter…snabbt och gött!
/Ida

Svara
Cecilia Folkesson 13 juni, 2013 - 09:15

Tack!! Låter supergott. Ska testa 🙂

Svara
Bernard 13 juni, 2013 - 10:12

Snälla kära Cecilia 🙂

Du äe en ektomorf och har svårt att bulka musklerna. Enda sätt för dig att gå upp i vikt är att äta 2 gram protein per viktkilo och att träna tungt men kort (typ german volume training eller HIT). Du behöver ju också högre insulin nivåerna för att trycka amino syror in i musklerna,så att säga 😉

Hursomhelst ser fram emot kommande poster 😉

Svara
Cecilia Folkesson 13 juni, 2013 - 10:17

🙂 Så du menar mer kolhydrater?

Svara
Bernard 13 juni, 2013 - 13:06

“Mer” broccoli,blomkål,rotfrukter. Leucin,eller BCAA / EAA före och efter träningen.

Som ex diabetiker typ 2 nu typ 0, vet att kokta moroter och rödbetor triggar insulin.

Du kan äta enligt LCHF men hitta sin kolhydrat nivå.

Kolla annars Jonas Bergqvist föreläsning på YT.

Good luck Chuck 😉

Svara
Hanna 13 juni, 2013 - 12:12

Kul! Ska bli roligt att följa dig under de här veckorna, lycka till! 😀

Svara
Cecilia Folkesson 13 juni, 2013 - 12:15

Med risk att det blir väldigt mycket träningsinlägg 😉
Tack!

Svara
Tom 17 juni, 2013 - 13:13

Om du har svårt med chins nu, hur ska det då gå med 3 kg extra? Tycker de låter lite konstigt eftersom 3 kg i vikt inte riktigt motsvarar 3 kg muskelmassa. De är ju inte säkert att alla dom där musklerna bara sätter sej där dom behövs för chins. Extravikt=extratungt. Kämpa på

Svara
Cecilia Folkesson 17 juni, 2013 - 13:33

Förstår hur du menar. Jag tror inte ens jag kommer kunna gå upp tre kilo. Men mer muskler blir förhoppningsvis lite mer muskler, även om det inte blir tre kilo 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More