Pepparkaksfyllda dadlar – snabbt och gott julgodis!
Har du testat att göra fyllda dadlar? Det går att göra på massa olika sätt och denna variant är väldigt julig och god med smak av pepparkaka!
För att göra dem lite extra lyxiga har jag valt att doppa dem i mörk choklad, men det behöver man inte göra.
Pepparkaksfyllda dadlar – Ingredienser
Här hittar du mer info om ingredienserna i detta recept. De flesta hittar du enkelt i din matbutik – men några finns även länkade om de är svåra att hitta.
Dadlar
Jag använder färska dadlar som brukar finnas i kyldisken i matbutiken. De ligger i en papplåda. Dessa dadlar är färska och mjuka till skillnad från de man köper i påsar.
Pepparkakskrydda
Pepparkakskrydda kan man köpa färdigblandad i butik – men det är väldigt enkelt att göra själv.
Klicka här för recept
Mörk choklad
Här väljer man den choklad man gillar bäst. Du hittar både vegans och sockerfri choklad i butiken. Jag brukar använda en mörk choklad på 80% kakao. Den brukar vara fri från mjölk och inte innehålla så mycket socker.
Tips: Blanda i en sked kokosolja när du smälter chokladen i vattenbad. Då blir den inte lika hård när den stelnar.
Nötsmör
Nötsmör finns i massa olika sorter och även nötsmör kan man göra själv. Till detta recept har jag använt detta nötsmör – men vilket som funkar lika bra!
Pepparkaksfyllda dadlar
- Dadlar
- Nötsmör
- Pepparkakskrydda
- Mörk choklad + kokosolja
Gör såhär:
- Kärna ur dadlarna.
- Smält mörk choklad i vattenbad och rör i en sked kokosolja. (ca 1 msk för 100 gram choklad)
- Blanda ihop nötsmör med pepparkakskrydda. Smaka av hur mycket smak du gillar.
- Fyll dadlarna med nötsmöret och lägg in i frysen en stund.
- Doppa dadlarna i mörk choklad.
- Pudra med pepparkakskrydda innan chokladen stelnat helt.
- Förvara i kylskåp.
Min ebok: Glutenfria julrecept
I min E-bok Glutenfria Julrecept hittar du 24 goda recept – glutenfria och utan vitt socker.
Denna e-bok laddas ner i PDF-format och går att öppna på dator och i mobilen. Du betalar supersmidigt med Swish!
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: