Överraskad på jobbet!

av Cecilia Folkesson

Denna fruktskål har stått på kontoret ett tag. Jag har gått förbi den massvis av gånger men aldrig brytt mig om att titta mer noga. Tills igår. HELA fruktfatet är eko! Ibland blir man positivt överraskad!

 

Eko är reko!
Ekologiskt betyder att inga kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel har använts i odlingen. Bra för både för dig och naturen.

Särskilt viktigt för barnen
Barn är extra känsliga för rester av bekämpningsmedel som kan finnas som kvar i o-ekologisk frukt. Deras kroppar växer och utvecklas och barn kan äta stora mängder av en viss råvara i förhållande till sin kroppsvikt. Barnens favorieter brukar vara bananer, vindruvor och russin. Dessa tre är extra bra att välja eko.

Svenskt bra, men inte alltid bäst
Visst är det bra att välja svensk frukt,  men det finns faktiskt inga garantier för att det som säljs som ”närproducerat” är miljösmart. Och det är ju inte heller matens väg till butiken som påverkar miljön mest, utan sättet den har producerats på. Därför är det viktigare att välja eko.

Fakta: www.naturskyddsforeningen.se

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Terese 28 oktober, 2015 - 16:31

Hej Cecilia, vill fråga en sak agn detta inlägg. Jag har hört att man inte kan vara säker på att inte få i sig bekämpningsmedel även då det gäller ekologiskt, tex insektmedel som hittats på ekologiska grönskaker. Men att man använder naturliga medel upp till en viss % (så mycket det går?). Vet du mer om det? Mvh Terese

Svara
Cecilia Folkesson 28 oktober, 2015 - 22:36

Hej Terese,
detta har jag tyvärr ingen bra koll på…
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More