smoothie tips

Mina 5 bästa smoothie-tips!

av Cecilia Folkesson

Lördagar är förmodligen barnens bästa dag! De får lördagsgodis (vilket är deras höjdpunkt på veckan, tyvärr) de får spela x box (något de vanligtvis inte får göra på veckodagarna) och de får göra smoothies!

Smoothies hade de gärna fått göra varje dag, men det hinns ofta inte med. Men på lördagar är det perfekt med smoothies. Barnen gillar att välja ingredienser och jag brukar frysa in små portionsförpackningar med frukt och bär så det alltid finns ingredienser hemma.

Vi kör med nötmjölk i våra, men naturell yoghurt och vatten funkar också bra. Recept på hemmagjord nötmjölk hittar du här.

 

Mina 5 bästa smoothie-tips!

Avokado
Man behöver inte ha massa banan i en smoothie för att den ska bli krämig. Kör 50% banan, 50% avokado. Mindre socker, mer nyttigt!

Bärpulver
Mixa i bärpulver. Både finare färg, mer smak och mer antioxidanter. Det brukar finnas burkar med bärpulver i mataffären. Fråga och be dem ta in om det inte finns.

Nötsmör
Mixa i en sked nötsmör. Nötsmör gör din smoothie mer krämig och mer mättande. Testa mandelsmör eller cashewsmör, supergott!

Fryst frukt
Använd fryst frukt och bär och gör en smoothie-bowl eller nice cream av din smoothie. Detta är en tjockare variant av smoothie som blir som glass. Har man ingen bra blender hemma kan man riva den frysta frukten på det grövsta bladet i matberedaren och sen köra som vanligt i matberedare och tillsätta lite vatten/nötmjölk i taget.

Portionsförpackningar
Gör smoothie-paket för hela veckan. Frys in i lagom portioner, ta fram kvällen innan och lägg i kylen. På morgonen är det bara att mixa! Tänk på att veckans smoothies bör innehålla mer grönsaker. De sötare varianterna med frukt och bär passar bättre till helgen.

 

Fler recept:

Här hittar massa smoothie-recept

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Lotta 25 september, 2017 - 06:54

Jag undrar om man gör en smoothie tex på kvällen, för att sen dricka den på morgonen. Eller gör en på morgonen och dricker den senare på dagen. Försvinner/förstörs alla vitaminer då?

Svara
Cecilia Folkesson 25 september, 2017 - 09:49

Det kan du absolut göra! Jag tycker att smoothies är godare när de är nygjorda, men att göra dem i förväg är inget problem 🙂
Hälsningar cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More