följ instagram cecilia folkesson

Så följer du bloggen + massa bra Instagramtips!

av Cecilia Folkesson

Det är så roligt med alla nya följare och er gamla också såklart! Fick en pik av mamma senast vi åt lunch angående “bio”. Och det är inte bara mamma som frågat om just detta. Vi pratar alltså “Direktlänk i bio” och Instagram.

Nu har jag satt ihop en lista med det du behöver veta för att enklast hitta till länkar och recept på Instagram och hur man kan följa denna blogg och även andra såklart!

 

Instagram

Jag brukar dela många av mina recept på min Instagram och jag har märkt att många tycker det är lite lurigt att hitta. Så nu ska jag försöka förklara så det blior supertydligt och enkelt!

Så hittar du recept och länkar på Instagram:

följ på instagram cecilia folkessonSå här brukar det se ut när jag lägger ut mina recept. En text om receptet som sen avslutas med: “Direktlänk till recept” (eller direktlänk i bio eller liknande). Med detta menas att det finns en länk till receptet som finns på bloggen, alltså på ceciliafolkesson.se. Ibland ligger inte recepten på förstasidan och då är det smidigt att hitta till direktlänken så man slipper leta.

Det du gör då är att klicka på min runda profilbild ovanför bilden:följ på instagram cecilia folkesson…då kommer du till min profilsida även kallad “profil” eller “bio”. Där finns direktlänken till inlägget/receptet. Du klickar alltså på denna länk som är blåmarkerad. Länken öppnas direkt via Instagram.
följ på instagram cecilia folkesson…och du kommer direkt in på sidan med receptet. Smidigt va?!följ på instagram cecilia folkesson

 

Insagram stories

Sen finns det ytterligare en funktion på Instagram som jag ofta använder: Instagram Stories. Där delar jag med mig av olika bra erbjudanden och en hel del bakom kulisserna med Otis i spetsen… Brukar vara väldigt uppskattat 😉

Så hur gör man? Superenkelt!
När du öppnar upp Instagram ser du “Händelser” högst upp. Det är samma sak som Stories.

följ på instagram cecilia folkesson

Klicka på cirkeln/profilen längst till vänster, så spelas alla klipp upp efter varann. Så här kan en post på Instagram Stories se ut:instagram stories

Blir man sugen på att läsa inlägget eller komma till sidan inlägget handlar om, swipa uppåt på “visa mer”. Då kommer du direkt till dit.

Man hoppar över profiler genom att swipa till vänster. För att hoppa över bilder klickar man till höger på skärmen.

 

Följ på Facebook

På facebook delar jag både nyhter och gamla favoriter.
Klicka här för att följa på Facebook

följ på facebook cecilia folkesson

 

Prenumerera på nyhetsbrevet! 

Spara till skärmen på mobilen

1. Gå in på ceciliafolkesson.se och klicka denna ikon:

följ bloggen 2. Välj: Lägg till på helskärmen.
följ bloggen

 

3. Där har du den!följ bloggen

 

Hoppas något eller några av dessa tips var till hjälp!

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Kristina Ponting 8 augusti, 2021 - 06:26

Gammal, men lika Akuellt:) Tack för artikeln:)

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More