lchf före efter

Med eller utan bullar

av Cecilia Folkesson

Såhär gött hade jag det för 1,5 år sen. Bulle både i ugnen och munnen. Fan vad jag åt mycket skit då. Tragiskt när jag tänker på det nu i efterhand. När jag var gravid första gången varnade/hånade/påpekade de flesta att “man kommer aldrig tillbaks till hur man såg ut innan”. “Du kan kasta dina gamla jeans” osv osv. Sjukt jobbigt. Så jag passade mig och tänkte på vad jag åt. Gick ändå upp 12-15 kilo. 2 månader efter första sonen var jag tillbaks till min ursprungsvikt. Lite degigare dock..

Gött tyckte jag när jag blev gravid igen och tryckte princip i mig allt jag kunde och ville. Kändes konstigt att va tjockis. Man blev jävligt omotiverad till saker. Kan förstå överviktigas resonemang; kan lika väl ta en till, jag är ju ändå redan fet. Gick upp till härliga 83 kg!

Nu va kroppen i ännu sämre skick.

Började med LCHF:en rätt snart efter att lillen fötts och lyckan var ett faktum. Inte bara att jag blev av med all ister, jag blev pigg, blev av med sockersuget, va i princip aldrig hungrig.

Så nu har jag kört stenhårt på det i ca 1,5 år. Nu handlar det inte alls om vikt längre, utan att skippa all skit. Inget mer socker/frukt, halvfabrikat och massa E:n…

Du kanske även gillar detta

24 kommentarer

Henke 23 februari, 2012 - 17:46

Ännu en solskenshistoria! Grattis till normalvikt men framförallt alla andra hälsofördelar!

Svara
ceciliafolkesson 23 februari, 2012 - 22:57

Tack!!

Svara
Irene 23 februari, 2012 - 18:41

Wow tänk om jag också kunde och ville göra samma sak.

Svara
ceciliafolkesson 23 februari, 2012 - 23:12

Man kan om man vill 🙂

Svara
Roger Johannesson 7 mars, 2012 - 13:51

Hej
Jag har provat lchf stenhårt en vecka och inte gått ner ett gram än, undrar om det är normalt, dröjer det ett tag innan man börjar gå ner i vikt eller…

mvh Roger Johannesson

Svara
ceciliafolkesson 17 mars, 2012 - 10:10

Hej! Tar ett tag för kroppen att ställa om sig. Det gjorde det för mig i alla fall. !0-14 dar är nog normalt för kroppen att bli fri sockret. Om du vill gå ner i vikt, försök ät under 10-15 gram kolhydrater om dan. En bra riktlinje ät inget med mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram, kolla innehållsförteckningen. Skippa mjölk i kaffet ät inte mycket nötter och bär den första tiden. Jag äter det nu när jag inte vill gå ner mer i vikt 🙂 Och ät bara när du är hungrig. Äter man tillräckligt fet frukost står man säg till lunch och till och med längre. Man är inte alls i samma behov av mellanmål. Lycka till!

Svara
Roger Johannesson 19 mars, 2012 - 11:13

Tack för svaret, nu har det gått drygt 2 veckor, och har faktiskt gått ner 3kg och minskat 3cm över magen, så det har nog kommit igång med viktminkningen nu.

ceciliafolkesson 19 mars, 2012 - 11:17

du ser! gymt!

Anders 24 februari, 2012 - 11:04

Snyggt. Fråga: Någon träning på det? eller det är bara kosten som gjorde dig så fit?

// Anders

Svara
ceciliafolkesson 24 februari, 2012 - 11:27

tack! Mycket träning. Tidigare löpning och styrketräning, nu crossfit och lite styrketräning. Runt 5 pass i veckan.

Svara
carolineostling 24 februari, 2012 - 11:41

Skönt att höra att det finns ännu en som inte nöjer sig med de överflödiga graviditetskilona och låter dem hänga kvar eftersom att “man ändå inte kan komma tillbaka”. Klart man kan! Vi har kontroll över kroppen, kroppen har inte kontroll över oss.

Svara
ceciliafolkesson 24 februari, 2012 - 11:50

precis! jag spenderar hellre en timma på gymmet och badar i svett, än 1 timma på fiket badandes i paj med vaniljsås… 😉

Svara
carolineostling 24 februari, 2012 - 11:56

Sen när man tappat överflödet så kan man ju göra det ena, så länge man också gör det andra. 🙂 Hade folk bara rört på dig mer så hade de insett att man inte behöver missunna sig godsaker.

Svara
Karin 24 februari, 2012 - 17:34

Är det inte jobbigt att vara utan både frukt och morötter?

Svara
ceciliafolkesson 24 februari, 2012 - 20:53

Jag äter morötter ibland. Nu är jag inte ute efter att gå ner i vikt längre, och lite morötter verkar inte höja mitt blodsocker så mycket. Inte vad jag känner av i alla fall. Frukt är jag inte alls sugen på. Om jag smakar på en frukt nu känner jag hug extremt sött det är. Bär räcker gott och väl för mig. Det gäller bara att stå ut de där dagarna det tar att bli av med sitt sockerberoende. Sen är det lungt!

Svara
Mollan70 26 februari, 2012 - 08:24

Vilken sund livstil. =)

Svara
julles mat 4 mars, 2012 - 16:29

Jag började oxå med LCHF efter graviditeten. Alla sa att “Du ammar bort alla kilon” När sonen var 6 veckor hade jag inte rört mig ett gram nedåt. Så jag la om kosten. på 2½ månad hade jag tappat 14 kg å kom i mina gamla jeans igen 🙂 enda motionen just nu har varit promenader lite sporadiskt. Ska snart börja träna å få en plattare mage =)

Svara
ceciliafolkesson 17 mars, 2012 - 10:00

Bra jobbat! det där med att man “ammar bort det” tror jag är ett sätt att få alla nyblivna mammor att amma 😉 Kör olika versioner av plankan, så kommer platt mage snabbare! Lycka till 🙂

Svara
julles mat 17 mars, 2012 - 10:14

Ja, har ju införskaffat en yogamatta, så har eg inga ursäkter mer än att jag är lite trött i mössan efter 5½ månad sömnbrist 😛 Just nu är det promenader som gäller. Alltid nåt iaf =)

Svara
ceciliafolkesson 17 mars, 2012 - 10:22

Börja med plankan 30 sekunder om dan. sen är det bara att öka när du orkar 🙂

Svara
julles mat 17 mars, 2012 - 10:43

Ja… får be min karl tjata på mig så det blir gjort 😛

ceciliafolkesson 17 mars, 2012 - 10:49

haha! gör det

Åsa 20 mars, 2012 - 14:54

Hej. Jag har levt LCHF i snart 10 veckor nu – har inte gått ner särskillt mycket men fått snyggare former. Dom fula fettrullorna runt midja och höfter börjar försvinna. Kul att hitta din sida och få lite mer träningsinspiration – jag fyllde 40 i sommras och tänkte att även jag ska komma i mitt livs bästa form (efter 3 barn, massor av chips, pasta och annat skräp)
Ser fram emot beach 2012// Åsa i skåne

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More