Avokado- och chokladkulor

Avokado- och chokladkulor

av Cecilia Folkesson

Att använda avokado är ett bra alternativ om man vill skippa grädde. Dessa avokado- och chokladkulor blir härligt chokladiga och krämiga! Jag gjorde mina ca 10 gram styck och då blev det 15 stycken. (Som tog slut alldeles för snabbt pga att alla gillade!)

Tänk på att göra dem relativt små, och ta en kula till kaffet. Även om dessa är betydligt nyttigare än vanliga chokladpraliner och inte höjer blodsockret på samma sätt, bör man inte över-äta.

Avokado- och chokladkulor

1 mogen avokado
100 gram mörk choklad [annonslänk]
1 krm vaniljpulver [annonslänk]
1,5 msk kakao
Några matskedar kakao att rulla kulorna i

– Mosa avokadon
– Smält chokladen sakta
– Rör ihop avokado, kakao och vaniljpulver med chokladen.
– Ställ i kylen ca 1 timma
– Rulla små bollar och rulla dem i kakao

Förvara i kylskåp. Dessa håller sig färska i 2-3 dagar. Jag har även testat att frysa in styckvis, och det funkade utmärkt!

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

Du kanske även gillar detta

14 kommentarer

Hanna 19 oktober, 2015 - 20:09

Åh vad gott! Vad använder du för choklad utan socker? Har svårt att hitta det i någon affär.

Svara
Cecilia Folkesson 19 oktober, 2015 - 20:30

Det är socker i chokladen. I detta fall med rårörsocker. Man kan såklart välja sockerfri eller steviachoklad också. Äter man 1 kula så blir det inte speciellt mycket socker 🙂

// Cecilia

Svara
Helena 19 oktober, 2015 - 21:27

Åhhhh tack snälla!!! Bor ju i avokado- och mangoträdens land så detta ska jag testa att göra imorgon, mums mums! Nu ska jag ut och plocka in några avokadosar 😉

Svara
Cecilia Folkesson 19 oktober, 2015 - 21:58

vart bor du? fy vilken lyx med avokadoträd och mangoträd. Min dröm!
Ha dt härligt i solen,

// Cecilia

Svara
Malin 20 oktober, 2015 - 17:10

Hej!
Ser jättegott ut och fin sida på nätet, men i bloglovin där jag alltid läser inläggen så är texten helt oformatterad och bilden syns inte. Samma sak på nästa inlägg.
Mvh Malin

Svara
Ida 21 oktober, 2015 - 20:43

Gjorde dessa idag, shit vad goda! Tusen tack för detta tips, fullkomligen älskar recept med bra råvaror, få ingredienser och som går snabbt att slänga ihop! Tänker testa ha i lakritspulver nästa gång och kanske rulla i kokosflingor som mixats med citronzest…

Svara
Cecilia Folkesson 21 oktober, 2015 - 22:11

Åh vad kul att du gillar! Dessa går ju också variera i oändlighet 🙂
Ha en trevlig kväll,
// cecilia

Svara
Frida Karlsson 17 november, 2015 - 20:11

Vilka härliga recept!
Hur länge håller sig avokado/chokolad bollarna?
// Frida

Svara
Susi 24 januari, 2016 - 18:54

Ouups, råkade få fatt i mintchoklad ,70%-ig, men goda blev de !

Svara
Angie 18 april, 2016 - 18:37

Vad gör jag för fel?? Konsistensen blir lös och det är svårt att göra dem till bollar.

Svara
Cecilia Folkesson 19 april, 2016 - 20:07

Ställer du in i kylen en stund innan du rullar?

Svara
Victor 8 november, 2016 - 14:12

Kan man frysa dessa? Annars riskerar jag äta upp alla på en gång..

Svara
Cecilia Folkesson 9 november, 2016 - 11:21

De håller inte så länge då de innehåller avokado. Frysa har jag aldrig gjort, men testa. Det borde ju funka 🙂

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More