LCHF behöver inte betyda enbart grädde, smör, ägg och bacon vilket många tror. De två kommentarer jag oftas får höra är:
“Jag gillar inte fet mat, därför skulle jag aldrig fixa LCHF”
Jag tror de flesta som “inte gillar fett” inte gör det för att vi är inlärda att fett är farligt och att man ska äta light. Jag tror de flesta gillar osten mer än brödet, och såsen mer än riset..
Och LCHF är lika mycket ägg, kokos, avokado, lax och oliver, som smör, grädde, ostar och bacon.
“Men du är ju redans smal, du behöver väl inte äta LCHF?”
Just därför jag är smal, och håller mig smal. Jag tänker ALDRIG på hur mycket mat och hur ofta jag äter. Jag äter när jag är hungrig och äter tills jag blir mätt. Perfekt. Kan det bli bättre?
Detta funkar bra som en LCHF-lunch. Vill man kan man byta ut olivoljan mot majonäs.
6 kommentarer
Mycket bra inlägg som verkligen behövs! 🙂 Jag tycks variera mig i min LCHF-kosthållning beroende på omständigheter. I vissa perioder är det gratänger och sånt som gäller medan det i andra perioder mest är kyckling och yoghurtbaserade såser som dominerar.
/Dessi
http://www.dessi.se
tack 🙂 jag tycker lchf kan bli lite för “gratängigt” om du förstår vad jag menar. jag har alltid försökt äta vad jag har ansett varit hälsosam mat. Förr åt jag väldigt mycket sojaprodukter (som jag idag absolut inte stoppar i mig), matvete och dylikt. Mer “lätt” mat. Ibland tar inspirationen slut och då blir det mest ägg, ägg och ägg.
/Cecilia
Jag “tyckte inte om” fett förr. Bredde lite, lite fett på mackan och avskydde när jag hade ätit för mycket vispad grädde till bären. Nu i efterhand har jag (precis som skriver ovan) insett att det satt i huvudet…. jag trodde helt enkelt att det inte var nyttigt.
Jättebra skrivet!
Tackar 😉
Och tack själv för en grym blogg!