lax med prosecco

Lax med prosecco

av Cecilia Folkesson

Lycka är när man varken handlat eller planerat någon middag och får ihop världens måltid! Hittade 4 laxfiléer i frysen, en skvätt prosecco från helgen, och en halv kruka halvvissen citronmeliss på diskbänken. Man tager vad man haver. (Även om det innebär prosecco istället för citron och citronmeliss istället för dill)

Lax i ugn med prosecco
1 bit lax (jag hade 4 styckförpackade filéer)
2 tomater
3 klyftor vitlök
1/2 kruka citronmeliss
1 dl prosecco
1 tsk himalayasalt
Saltpeppar

Sätt ugnen på 200°C. Hacka tomaterna och skiva vitlöken. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form. Salta, peppra och i med tomat och vitlök. Klipp över citronmelissen och slå på proseccon. Täck formen med ugnsfolie och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med tex avokado, sallad eller ugnsrostade grönsaker.

Här hittar du originalreceptet.

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

KikkiSandström 14 januari, 2016 - 17:26

Uppfinningsrikedom är nödens moder – måste testa detta! Lägger nog in länken på min blogg oxå 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More