folkesson

Supermallig mamma!

av Cecilia Folkesson

Det här med barn och aktiviteter går lätt till överdrift. När man har mer än ett barn och båda jobbar finns det inte jättemycket tid över. Det ska lämnas, hämtas, handlas, lagas mat, städas, läx-läsas och dessutom helst hinnas umgås också. Jag fattar inte hur en del föräldrar hinner erbjuda sina barn att testa ALLT. Vi kör fotboll på sommaren och simning resten av året. Och det känns som vi knappt hinner…

Simningen tog vi tag i på ordentligt på Bali. Barnen har gått simskola i Sverige också, men 30 minuter 1 gång i veckan i ett kallt badhus har inte gett speciellt mycket. Det tog inte många veckor på varmare breddgrader innan barnen fixade 10 meter själva. Dock på ett något tveksamt simsätt… Och nu simmar Zion med dom stora barnen! (Eller ungdomarna rättare sagt)

 

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Emlan 12 januari, 2016 - 21:39

Eller hur! Aktivitetshets! Häromdagen frågade en pappa på förskolan mig om min minsting åkte slalom än? Öhhh…nej, och inte min stora heller. Känns helt vansinnigt att köpa slalomutrustning för en hel familj för att åka ett par dagar per år (för vissa helger är det ju badhuset, ibland skridskor, ibland längdskidåkning, ibland vill vi slappa eller bara vara ute och leka). Men det kanske är mer såhär uppe i norr, längdskidor och skridskor åker vi – “måste” man åka slalom också?

Svara
Cecilia Folkesson 13 januari, 2016 - 22:05

Fy för aktivitetshets!

Svara
Jannice 13 januari, 2016 - 07:51

Håller med. Har ofta känt mig som “dålig förälder”. Mina tre barn har fått välja EN aktivitet var enligt resonemanget att även vi föräldrar vill ha någon aktivitet och vardagsveckan innehåller fem dagar….en till oss var. Tycker också det glöms bort att skolan är en aktivitet i sig, tror inte att det är många vuxna som hade klarat av jobbet plus tre-fyra aktivitetsbollar att hålla i luften. Även barn behöver ju ha lite tråkigt men det känns som att vi vuxna måste erbjuda roligt! roligt! hela tiden, det är galet.
Grattis till nya simkunskaper! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 13 januari, 2016 - 22:05

Visst är det så! smart av er. ska ha det i åtanke när barnen blir äldre 🙂
Och tack!

Hälsningar cecilia

Svara
KikkiSandström 13 januari, 2016 - 18:56

Men superhärligt! Du har all anledning att vara supermallig 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 13 januari, 2016 - 22:04

Haha, tack 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More